≫ 

Buggatti W16 Mistral prodat u rekordnom roku: Rimac kaže da kod super bogatih nema smanjene potražnje

Izvršni direktor Mate Rimac navodi da kompanija ne beleži usporenu prodaju uprkos recesiji

  • 7
Bugatti W16 Mistral Foto: Bugatti/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Novi model Bugattija W16 Mistral prodat je u rekordnom roku od prošlonedeljnog prikazivanja na Nedelji automobila u Montereju. Odnosno, svih 99 primeraka, a vlasnici su mahom Amerikanci. Iako, ova "pomama" pomalo iznenađuje i same čelnike kompanije, dokaz je da auto-industrija ne stagnira ni uprkos krizi.

"Potražnja za našim skupim vozilima ne pokazuje znakove opadanja bez obzira na trenutne strahove kupaca od recesije", navodi izvršni direktor Bugatti Rimac, Mate Rimac za  Jutarnji.hr.

"Trenutno ne vidimo nikakvo usporavanje, upravo suprotno. S Bugattijem smo rasprodati i do 2025. Pa čak i ako (recesija) traje nekoliko godina, iz nje ćemo izaći još jači", dodaje.

Kako prenosi Jutarnji.hr najveći pokretač rasta prodaje je Rimac Technology koja prodaje tehnologije baterija i električnih vozila Porscheu, Aston Martinu, Hyundaiju i drugim velikim proizvođačima.

Kompanija ima oko 1.000 zaposlenih i razvija samovozeće "robotaxi" tehnologije za koje Rimac smatra da će se pokazati važnim usred nestašice sirovina.

"Ograničenje broj jedan je imati dovoljno materijala i lanca snabdevanja za flote koju imamo na globalnom nivou. Većina ljudi ne želi da poseduje automobil ako postoji praktičnija, sigurnija opcija koja vas dovodi od tačke A do tačke B", zaključuje je Mate Rimac.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevica

    29. avgust 2022 | 18:23

    Interesantno je napomenuti da Mate Rimac zaradi prodajom jednog svog top modela e-automobila Nevera tolike pare (komad 2,5 milijona Eura ) ko šta zaradi srpsko/talijanski Fiat iz Kragujevca kad proda 1185 komada svojih automobila ?!? Mate Rimac je hrvatski Elton Musk , nedostižni kralj automobila ne samo u regionu nego i u Evropi !

  • kole

    29. avgust 2022 | 16:27

    Svaka čast, skidam kapu mati, dečko je genije.

  • 🙄

    29. avgust 2022 | 16:26

    Koja bre vecina ne zeli imat automobile , mate za koga pravis kola ako ih vecina ne zeli ??? Danas sve neki pametnjakovici , vecina zeli imat jeftina i pouzdana kola koja ce sam vozid gde zeli a ne ovisit o samovozecem sredstvu 🤨

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA