≫ 

Beogradski automobilista Nikola Miljković sve bliži vrhu: U Nemačkoj izvezao najbrži krug od svih vozača

Osvajanjem 14. i 6. mesta u dve trke na stazi Hokenhajm u Nemačkoj, Miljković je izbio na visoku 7. poziciju u generalnom plasmanu, dok je u Čelindžer kupu, gde konkurišu vozači-debitanti u Klio Kupu Evropa, trenutno treći.

  • 0
Nikola Miljković automobilista

Foto: DPPI / Alpine Racing

Naš vozač iz trke u trku beleži sve bolje rezultate u konkurentnom međunarodnom takmičenju Klio Kup Evropa. I pored problema sa automobilom, Miljković je proteklog vikenda na stazi Hokenhajm izvezao najbrži krug od svih vozača, sakupio je nova 33 boda i trenutno zauzima visoku sedmu poziciju u generalnom plasmanu odnosno treću u Čelindžer kupu.

Kako odmiče sezona, Nikola Miljković sve više iskazuje visok potencijal na međunarodnoj sceni. Ispostavilo se da je odluka Tempo Racing tima da poznati beogradski vozač ove godine nastupa u Klio Kupu Evropa – pun pogodak.

Tome u prilog govori i poslednji u nizu nastupa u ovom konkurentnom takmičenju, gde nastupa oko 30 vozača iz raznih država- od Francuske, Italije, Češke, Poljske, pa sve do Argentine i Tajvana.

Naime, osvajanjem 14. i 6. mesta u dve trke na stazi Hokenhajm u Nemačkoj, Miljković je izbio na visoku 7. poziciju u generalnom plasmanu, dok je u Čelindžer kupu, gde konkurišu vozači-debitanti u Klio Kupu Evropa, trenutno treći.

"Itekako imam razloga da budem zadovoljan postignutim na Hokenhajmu, jer smo opet imali probleme sa automobilom, a i prvi put sam vozio na ovoj stazi. Na prvom treningu sam bio 9. na drugom 14, a onda je u prvim kvalifikacijama iskrsao problem sa set-apom. U drugim kvalifikacijama je pala kiša i nisam uspevao da pronađem pravi "grip" po mokroj stazi", objašnjava Miljković.

Beograđanin je prvu trku starovao sa 20. pozicije, a završio je 14. i to pored problema sa pregrevanjem turbo punjača, koji uzrokuje prelazak u „safe mod“, kada motor isporučuje bar 25 „konja“ manje. Srećom, naš tim je uspeo da prevaziđe ovaj problem uz veliku pomoć tehničara Reno Sporta.

Cela ekipa je čitavu noć radila, a njihov trud se na kraju isplatio. To se videlo i po rezultatu u drugoj trci, gde je Miljković starovao sa 14. pozicije, ali je uspeo da se na kraju domogne 6. mesta.

"Pošto sam imao pravo na nove pneumatike, njih sam sačuvao za drugu trku, jer je bilo iluzorno koristiti ovu „prednost“ u prvoj trci ako već startujem sa 20. pozicije. Dobro pripremljen automobil u kombinaciji sa "svežim" gumama omogućili su mi da držim visok tempo i da iz kruga u krug obilazim rivale", kaže Miljković, koji je uspeo da postigne najbrži krug trke od svih takmičara.

I to su svi zapazili, pa nisu izostale čestitke kako od strane Reno Sporta, tako i od drugih vozača.

Ipak, vremena za radovanje takoreći da nema. Tempo Racing tim je već na putu za Red Bul Ring, gde se narednog vikenda vozi sledeća trka Klio Kupa Evropa, a potom do kraja sezone preostaju još trke na stazama Monca (Italija), Pol Rikar (Francuska) i Katalunja (Španija).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA