U Novom Sadu otvorena četvrta Automoto berza: Među automobilima i replika legendarnog Delorijana

U Hali jedan poglede posetioca privukao je vatrogasni kamion iz tridesetih godina prošlog veka, kome su entuzijasti dali novi sjaj

  • 0
Berza automobila Novi Sad Foto: Nikola Bilić

Na Novosadskom sajmu danas u 13 časova počela je četvrta po redu automoto berza koja će trajati do nedelje.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Marko Topo, Predsednik Saveza vozača Vojvodine koja je organizator manifestacije, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

U tri sajamska dana posetioci će biti u prilici da u Hali 1 vide izložena starovremenska vozila, a u hali Master moći će da nađu, sve za svoja vozila od delova, preko felgi do kozmetike i ostalih komponenti. Takođe u ovoj hali održava se i mini sajam automobilčića koji najviše privlači mališane. Posebnu pažnju privlači štand sa kartonskim modelima Jugoslovenskih legendi poput Tamića, Fergusona i Juga.

Centralni deo master centra zauzima replika Delorijana iz filma Povratak u Budućnost.

U Hali jedan poglede posetioca privukao je vatrogasni kamion iz tridesetih godina prošlog veka, kome su entuzijasti dali novi sjaj. Kamion je kupljen u Kotoru i bio je potpuno devastiran, ali vredne ruke pravih ljubitelja starih vozila, udahnula su mu novi život i vratila mu staru slavu.

Berza automobila Novi Sad Foto: Nikola Bilić

Ovaj Fiatov kamion služio je pre II svetskog rata u Crnoj Gori, a potom ga je koristila italijanska vojska. Rashodovan je osamdesetih godina i nalazio se u krugu kotorskog automoto društva. Izvesni Ž.Ž kupuje ga 1994. godine, a potom ga otkupljuje Miroslav Mihajlović iz Novog Sada kod koga se i dalje nalazi. Rekonstrukcija je krenula 2000. godine.

U Subotu u 11 časova biće održana karting trka, a u 13 časova obeležava se zatvaranje moto sezone uz defile motociklista. Od 18 časova počinje drift program. Nedelja je rezervisana tjuning šou i drift takmičenje. Kompeltan program možete pogledati na Instagram stranici manifestacije

(Telegraf.rs/Nikola Bilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA