≫ 

Stala prodaja Fordovih pikapova: Fale im ovalne oznake

Portparol je odbio da prokomentariše koliko je vozila pogođeno ovim problemom

  • 0
Ford kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Nedavni problemi u lancu snabdevanja za Ford Motor uključili su mali, ali važan deo za kompaniju i njena vozila – plave ovalne oznake koje skoro svako vozilo nosi za svoj istoimeni brend.

Proizvođač automobila iz Detroita iskusio je nestašice sa Fordovim značkama, kao i natpisnim pločicama koje navode model, potvrdio je portparol Forda za CNBC.

Najnovije pitanje je višegodišnja kriza lanca snabdevanja koja se kretala od kritičnih delova kao što su poluprovodnički čipovi do sirovina, a sada i oznaka vozila.

Naime dobavljač sa sedištem u Mičigenu "Tribar Technologies", morao je da ograniči svoj rad u avgustu, nakon što je priznao regulatorima da je ispustio hemikalije u lokalni kanalizacioni sistem.

Ford je odbio da komentariše da li su ograničene operacije Tribara povezane sa nedostatkom oznaka proizvođača automobila.

Takođe, portparol je odbio da prokomentariše koliko je vozila pogođeno ovim problemom.

Inače, cela priča se pokrenula nakon što su iz kompanije, početkom nedelje, saopštili da je celokupan nedostatak delova uticao na prodaju otprilike 40.000 do 45.000 automobila.

Ćitava situacija uticala je i na očekivanu zaradu kompanije, te Fordove akcije beleže najgore dane u prethodnih 11 godina.

Video: Spolja automobil, iznutra čamac: Ford mustang iz 1967. koristan po reci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA