MINI želi da nauči Amerikance da voze s ručnim menjačem

Da se radi o ozbiljnoj nameri dokazuje MINI škola vožnje sa ručnim menjačima koja će se održati u BMW Performance Centru u Kaliforniji

  • 24
Mini Cooper Foto: PIxabay.com

Britanska marka u svoju američku ponudu uvodi konfiguracije s ručnim menjačima, što će biti novost za mnoge domaće kupce, prenose Automobili.ba.

Odavno je poznato da tamo dominiraju automatici. Zato MINI želi da nauči Amerikance vožnji s ručnim menjačem. U Evropi bi se to smatralo glupom šalom, ali u Americi nema razloga za smeh.

Da se radi o ozbiljnoj nameri dokazuje MINI škola vožnje sa ručnim menjačima koja će se održati u BMW Performance Centru u Kaliforniji. Proizvođač tvrdi da će za mnoge to biti dobro utrošeno vreme koje će uroditi plodom.

Kurs će biti podeljen u dve faze: teorijski deo, odnosno učenje kao lekcija, i praktični deo, koji će se fokusirati na korišćenje automobila u stvarnim uslovima.

Amerikanci će naučiti da voze s papučicom kvačila. Ovo će mnogima biti novo. Instruktori će se fokusirati na učenje laganog starta, ubrzavanja i penjanja uzbrdo.

Koji je razlog takve odluke?

Pa moguće je da je to "hir" brenda koji bi trebalo da gradi njegov identitet. Druga hipoteza odnosi se na nedostatak komponenti. Bilo kako bilo, Amerikanci će ponovo moći da kupe MINI s ručnim menjačem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    7. novembar 2022 | 13:54

    Hoće da Amerikanci sa konja pređu na magarca... Jednostavnija i lakša vožnja sa automatskim menjačem, pogotovo u gradskoj vožnji...

  • Roki

    8. novembar 2022 | 07:23

    Električni ko ti je kriv što ne znaš šta valja, ne mozes uspoređivati usisivac, vesmasinu, sa pravim kolima... Nebitan si, tvoja pametovanja nemaju smisla jednako kao i električna kola! Ograničen ko terasa, dal mozes razumjet da ima nas koji volimo klasiku? Dali se tako raspravljas oko drugih stvari koje netko voli a ti ne? Mislim dokazujes da nije bolest sve što boli, potrazi si stručnu pomoć i ako ne uspiješ spasit sebe možda ima nade za nas ostale da nas manje gnjavis. Idi pričekaj punjenje i razmisli koliko je besmisleno tvoje dosađivanje posto sigurno nećes nikome promenit mišljenje!!!

  • kralj

    8. novembar 2022 | 04:17

    Ako nije sportsko auto mjenjac je totalno nepotreban!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA