Za gašenje požara na Tesli bilo je potrebno neverovatnih 45.000 litara vode

Poređenja radi: da bi ugasili požar na klasičnom automobilu, vatrogascima je u proseku potrebno oko 2.000 litara vode

  • 12

Požari baterija električnih vozila nisu tako česti kao požari klasičnih automobila, ali kada se dogode, veoma ih je teško obuzdati. Automobil se po pravilu gubi, a vatrogasci mogu da se bore samo da se vatra ne proširi na druge automobile i okolinu i da niko ne strada, prenosi Auto Start.

Vatrogasci grada Moris u američkoj državi Pensilvanija otkrili su ove nedelje koliko su opasni električni automobili u plamenu. Da bi obuzdali vatru na Tesli, bilo im je potrebno nekoliko sati i neverovatnih 45.000 litara vode.

U požaru, koji je izbio nakon što je Tesla Model S podom udario u predmet na putu, na sreću, nije bilo povređenih. Odmah nakon udara iz vozila je počeo da izlazi dim, a trojica putnika i njihov pas su odmah napustili automobil i pozvali vatrogasce. Automobil se zapalio nekoliko sekundi kasnije i ubrzo je ga je u potpunosti progutao plamen.

Ovakav problem se ne javlja samo kod Tesle, već i kod svih drugih električnih automobila. Litijum-jonske baterije se lako mogu zapaliti ako su oštećene i takav požar je izuzetno teško ugasiti, čak i posebnim penama koje se mogu koristiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    21. novembar 2022 | 17:20

    Elektricni cinjenice jesu normalne ali ti nisi tu je problem , ev nikad nece moci zazivet kako bi ti zeleo , a toja zadrtost je samo tvoj problem . U usporedbi naj boljeg ev i naj boljeg klasicnog po sigurnosti , klaicni glatko odnosi pobedu isto kao i u uzivanji u voznji . Ev zamaskirana reklamom zagaduju jednako ili vise , ev zamaskirana zadrtima kostaju uvek vise i pri kupnji pri punjenju (ne racunajuci izgubljeno vreme a vreme je novac) ev zamaskirana s potrebom veceg profita kod popravka kostaju mnogo vise i secer na kraju kad planu a desava se vrlo cesto ni bog ih ne moze ugasit ! Svima je sve kristalno jasno , isto kao i cinjenica da si obican lazov , koji izmislja lazi i ne postuje ni jedan jedini clanak , ili objektivni komentar !!!

  • Roki

    21. novembar 2022 | 15:21

    Elektricni znam da se radi o jos jednoj uroti protiv ev , hvala ti sto nas ispravno informiras ...A sad da se vratimo u stvarnos , klasicna se kola cesce zapale sto je normalno posto ih ima mnogo vise od 11 puta (jedanest puta) vise na putevima , ne zapaljuju se nova skupa vozila kao sto je slucaj kod ev , kad i dode do zapalenja mnogo je lakse ugasit te ne prestavlja toliku opasnost za okolinu , mogu samo zamislit da se dva ev sudare i zapale u centru grada sta bi to bilo . Klasicna vozila osim sto su mnogo lepsa za vozit i sigurnija su i imagu mnogo prednosti u odnosu na ev , ali eto samo jedan zadrti lik ne moze sebi to da prizna !

  • Ime

    21. novembar 2022 | 20:44

    Roki Balboa gasi Elektrovozača 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA