Tiha većina ljudi u autoindustriji dovodi u pitanje isključivo električnu budućnost, tvrdi šef Toyote

Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda tvrdi da je on među tihom većinom onih u automobilskoj industriji koji se pitaju da li su električna vozila jedini put napred

  • 15
Toyota Foto: Tanjug/AP

Od svih velikih proizvođača automobila, Toyota je možda i najskromnija po pitanju implementacije električnih vozila. Kreće se, ali polako. U javnosti se stvara uverenje da Toyota i nije previše zagrejana za električnu mobilnost, mada najavljuje niz modela na struju, ali postoji i pozadina, koja nije samo slobodno uverenje posmatrača.

Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda tvrdi da je on među tihom većinom onih u automobilskoj industriji koji se pitaju da li su električna vozila jedini put napred, navodi Revija HAK.

U razgovoru s novinarima Toyoda je još jednom ponovio svoje uverenje da je najbolji put napred razvoj niza različitih tehnologija pogonskih sklopova, uključujući hibride, plug-in hibride, vozila na vodonik i električna vozila. To se dešava uprkos činjenici da su se mnogi od najvećih svetskih proizvođača automobila već obavezali na potpuno električnu budućnost.

Mišljenja je da igranje na samo jednu kartu nije dobro. Toyoda je rekao za The Wall Street Journal da su alternative električnim vozilima počele da dobijaju topliji prijem među vladinim službenicima i medijima.

"Pre dve godine bio sam jedina osoba koja je davala takve izjave", primetio je Toyoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    27. decembar 2022 | 18:01

    Vozila na baterije su potpuni idiotluk koji nema veze s mozgom ni sa realnoscu jer ne postoje u svetu takvi izvori enwrgije koji bi omogucili svakodnevno punjenje automobila, a da ne govorim o kamionima, autobusima, dostavnim vozilima. Da pojasnim, da u Srbiji bude 3.000.000 vozila i da ih punite samo sa najmanjim punjacem od 7,5kW, to Vam je 60 kWh i puta 3 miliona je 180.000.000 kWh dnevno. Srbija je u sretna vremena pre Grcica i pre 2012.godine i tokom devedesetih godina XX veka 156.000.000 kWh. A gde su domacinstva i privreda. Ovako je u svakoj zemlji na svetu. NEMA, AMAN I VREME JE DA SE PRESTANE SA PROMOCIJOM AUTOMOBILA NA BATERIJE. A o trovanju sredine i proizvodnji litijuma da se ne govori.

  • Mile

    27. decembar 2022 | 07:47

    Mnogo mudar čovek.

  • Roki

    28. decembar 2022 | 06:38

    Elektricni jedino ti kukas a ja sam ti sve vec rekao i ponovit cu ti koliko god ti bude potrebno puta, obicni si lazov sto je vec odavno svima jasno ! Ja sam naveo x puta konkretne cinjenice a ti ih lazima opovrgnuo to nema smisla pa je dovoljno samo napisat da si lazov ... Ti si onaj kojemu sve smeta , koji sve zna pa cak bolje i od ovog gospodina koji zna mnoooogggooo vise od tebe i to nije moje misljenje nego je istina , ti si nitko a on je glavi covek u TOYOTI ! Sto se tice nestajanja i ti bi trebao nestat , naravno samo s ovog portala , pre bucnan si , zadrt do srzi ,dosadan sa svim tvojim lazima ...Uzeo si sebi za pravo te se usudujes pametovat o necemu o cemu nemas nikakvog pojma , te na silu guras neke svoje teske zablude , naravno bezuspesno , dovoljno o tebi govori cinjenica da hoces drugima govorit sta je a sta nije dobro i ,arogantno podcjenjujes druge , pa svatko donosi odluke za sebe kad to shvatis bit ce ti mnogo lakse !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA