≫ 

Xiaomi priprema prvo vozilo i novi koncept baterija

Xiaomijeva baterija za električni automobil imaće više ploča za hlađenje tečnošću, kao i komponente za ulaz i izlaz tih tečnosti

  • 0

Mnogo je podataka koji su već poznati o budućem električnom automobilu koji će Xiaomi lansirati 2024. Sada je registrovan patent baterije koji bi mogao da se koristi u ovom dugo očekivanom modelu.

Nakon godina nagađanja o mogućem dolasku električnog automobila iz Xiaomija, sama kompanija je to potvrdila pre godinu dana. Novi model će imati bateriju sastavljenu od više redova cilindričnih ćelija, navodi Revija HAK.

Xiaomijeva baterija za električni automobil imaće više ploča za hlađenje tečnošću, kao i komponente za ulaz i izlaz tih tečnosti. Ova serija elemenata ima za cilj sa smanji temperaturu baterije kada je pod najvećim opterećenjima, uključujući i punjenje.

Osim logičnog smanjenja ukupne temperature, kineska kompanija se nada da će produžiti i životni vek ove komponente. Cilj je poslati na tržište najizdržljiviju i najdugovečniju bateriju za električni automobil.

Videćemo da li je ovo samo prijava patenta ili će ova ideja uroditi konkretnim rezultatima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA