Britanci otkrili koliko Nevera je Rimac prodao do sada

Rimac s vremena na vreme objavi i poneku sliku automobila spremnih za kupce, ali ne govori javno o prodaji

  • 4
Hrvatska Most Pelješac Komarna Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar

Rimac Automobili trenutno su u punom jeku kada je u pitanju serijska proizvodnja njihovog hiperautomobila Nevera, koji će biti proizveden u samo 150 primeraka. Sada znamo koliko ih je već prodato.

O Rimac Neveri javnost već zna gotovo sve, svake nedelje na njihovim nalozima na društvenim mrežama, ili na Facebook-u samog Mate Rimca, možemo videti kako produkcija napreduje. Rimac s vremena na vreme objavi i poneku sliku automobila spremnih za kupce, ali ne govori javno o prodaji.

Ko zna, možda se "opekao" s tom informacijom pre nekoliko godina. Tada je, ubrzo nakon premijere automobila, portal AutoCar citirao bivšeg direktora prodaje kompanije Rimac koji je rekao da je svih 150 planiranih automobila već rezervisano.

Poznata dva kupca

Rimac je kasnije lično demantovao ovu informaciju, ali nije govorio ni o kakvim brojakama. Tada je počela serijska proizvodnja i isporuka kupcima, a jedan od njih se i sam pohvalio. Bio je to bivši šampion Formule 1 Niko Rozberg, koji još uvek snima Neveru i objavljuje recenzije na svom YouTube kanalu.

Ovih dana kupovinom Nevere se pohvalio kontroverzni, ali i megapopularni influenser Endrju Tejt, dok za ostale kupce još ne znamo.

Jedna informacija ove nedelje je stoga došla kao velika vest. Britanski portal AutoExspress imao je priliku da recenzira Neveru, pa je - pored uobičajenih pohvala za automobil - izneo i informaciju koliko ih je do sada prodato, prenosi Autonet.

Ne navodeći izvor informacija, za koji možemo samo pretpostaviti da je iz kompanije Rimac, navodno je prodato oko 50 Nevera. Prema ranije najavljenim planovima kompanije, ovo bi pokrivalo otprilike prvu godinu serijske proizvodnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    30. decembar 2022 | 17:30

    Za taj novac kupim hotel na destinaciji ivzivim kao car, od auta imas samo gubitke pisle prve godine pa nadalje.

  • Realno

    30. decembar 2022 | 14:31

    Rozberg je dobio na poklon, kao isplata za promociju.

  • Mare

    31. decembar 2022 | 09:36

    Mislim da na ovom autu nemožeš da budeš na gubitku. Kako vreme prolazi sve je skuplji sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA