Nemačka policija je oko 15 minuta pokušavala da zaustavi Teslu, vozač je spavao

Policija je saopštila da su policajci pronašli "teg za volan", uređaj koji se koristi za simulaciju težine ruku na volanu

  • 8
Autopilot, Tesla Foto: printscreen/youtube.com/ Tesla

Saobraćajni službenici u Bavarskoj pokušali su da zaustave vozilo radi rutinske provere, ali ono nije stalo oko 15 minuta, uprkos uzastopnim znakovima policije. Reč je o automobilu Tesla, a incident se dogodio na A70 kod bavarskog grada Bamberga.

Kako je saopštila bavarska policija, otkriveno je da je "vozač Tesle bio zavaljen na sedištu zatvorenih očiju i spuštenih ruku sa volana". To je, ističu, pojačalo sumnju da je prepustio komande autopilotu na automobilu i zaspao, prenosi Večernji.hr.

Vozilo se kretalo brzinom od 110 kilometara na čas. Posle petnaestak minuta, muškarac, star 45 godina, konačno se probudio i sledio uputstva policije.

Policija je takođe izvestila da su policajci pronašli "teg za volan", uređaj koji se koristi za simulaciju težine ruku na volanu, koji se nalazio u prostoru za noge. Zbog krivičnog dela ugrožavanje saobraćaja na putevima, pokrenut je uviđaj. Čovek je bio primoran da preda vozačku dozvolu dok se ne pojavi na sudu.

Vozači putničkih automobila u Nemačkoj ne mogu legalno da koriste funkcije potpuno autonomne vožnje i moraju da imaju kontrolu nad svojim vozilima u svakom trenutku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    3. januar 2023 | 13:14

    Ovaj vozac je prekrsio,ne samo nemacke zakone,vec i sve zakone drugih zemalja sveta?!Takvima,oduzimati trajno vozacku dozvolu,plus finansisijku i kaznu zatvora?!Time bi se u mnogome smanjili saobracajni udesi i broj poginulih!?Saibracajna kultura spala je na minimum,od alkolicara, posebno opijata?!

  • Nn

    3. januar 2023 | 14:02

    Vrati se u 19vek. Autopilot je sigurnija opcija od samog vozača.

  • Konte

    4. januar 2023 | 15:01

    Koja je poenta autopilota kad ga ne može koristiti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA