≫ 

Istraživanje tvrdi: Muškarci koji vole sportske automobile imaju manji penis

Cilj studije je bio da se proveri da li zaista postoji veza između prevoznog sredstva i percipirane veličine penisa

  • 29
Muškarac sportski automobil Foto: Shutterstock.com

Prema istraživanju Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL), postoji korelacija između posedovanja sportskog automobila i verovanja da su nečije genitalije manje od proseka. Cilj studije je bio da se proveri da li zaista postoji veza između prevoznog sredstva i percipirane veličine penisa.

Psiholozi su angažovali 200 muškaraca koji govore engleski između 18 i 74 godine da završe onlajn test. Učesnicima je najpre pokazana izjava sedam sekundi, a zatim je na ekranu zamenjena slikom proizvoda. Zatim su morali da pomere klizač da naznače koliko žele da kupe proizvod.

Konačno, na ekranu se pojavila još jedna izjava, a učesnici su morali da kažu da li je ista ili drugačija od one prikazane na prvom ekranu. Ispitanicima je rečeno da su ove izjave činjenice i da je test bio da se ispita kako ljudi pamte činjenice dok kupuju proizvode.

Jedna od izjava lažno je navela prosečnu veličinu penisa u erekciji drugih muškaraca - nekim učesnicima je rečeno da je 7,1 inča (18 cm), dok je drugima rečeno da je četiri inča (10 cm), prenosi Index.hr.

Pravi prosek je zapravo 5,1 inča (13 cm), ali oni kojima je rečeno da je manja vrednost osećali su se relativno bolje dok su obavljali zadatak.

Međutim, mnogi su lagali kako bi se osećali bolje.

Učesnicima je uvek pokazivana slika sportskog automobila između njihove dve izjave o veličini penisa i morali su da izraze želju da ga kupe.

"Možda postoji nešto specifično što povezuje automobile i penise"

Kada je tim analizirao rezultate, video je da muškarci stariji od 30 godina koji misle da im je veličina penisa ispod proseka češće žele da kupe sportski automobil. Pored toga, muškarci koji su bili ubeđeni da imaju veći penis pokazivali su sve manje interesovanja za luksuzna vozila.

Drugačije je bilo sa drugom grupom, koja ih je i dalje cenila bez obzira na godine, što ukazuje na stanje sa samopoštovanjem. Iako ova studija tek treba da bude recenzirana, autori kažu da njihovi rezultati "pokreću intrigantna pitanja za buduća istraživanja".

"Možda postoji samo nešto specifično što povezuje automobile i penise u muškoj psihi. Tu hipotezu potkrepljuju podaci u ovom radu, a ona bi objasnila postojanje automobila u svakodnevnim šalama, reklamama i akademskom diskursu", napisali su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    13. januar 2023 | 14:59

    Razlika izmedu penisa i aviona je velika, avion stose vise dize postaje manji, a penis srose vise dize postaje veci.

  • Super Srbin

    13. januar 2023 | 15:33

    Kakvo ludilo od "istraživanja". Što mene niko nikad ne zove da proveri vezu između veličine spolnog organa i sportskih automobila, ili između IQ i tih nekih "muških" navika i potreba :). A ne verujem da sam retka iznimka nego je ovo čisto iživljavanje nad muškarcima korištenjem bezočnih laži.

  • samo kažem

    13. januar 2023 | 15:22

    Moj mali je opasan kada je mjesec mlad,moj mali je opasan kada krenemo u grad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA