≫ 

Jedinstveni primerak Bugatti Chirona postao je najskuplji novi automobil u istoriji

Bugatti Chiron Profilée, jedinstveni model, prodat je na aukciji u Parizu za 9.792.500 evra, što ga zvanično čini najskupljim novim automobilom ikada prodatim.

  • 1

Bugatti Chiron Profilée je poslednji primer Bugattija bez dodatnog električnog motora, koji je napustio fabriku u Molshajmu bez unapred poznatog kupca. Ovaj automobil je prodat na aukciji za 9,8 miliona evra, bez poreza!

Već smo navikli da svetske rekorde u raznim kategorijama obaraju Mate Rimac i Bugatti, a još jedan se pridružio tom nizu ove srede.

Njihov Bugatti Chiron Profilée, jedinstveni model, prodat je na aukciji u Parizu za 9.792.500 evra, što ga zvanično čini najskupljim novim automobilom ikada prodatim.

Napomenimo i da je navedena cena bez poreza, tako da će kupac za svoj ekskluzivni Bugatti platiti ukupno oko 12 miliona evra.

Profilée je poslednji od planiranih 500 Chirona, koji do sada nisu imali poznatog kupca. Samim tim, kupac, koji je bio spreman da plati ovoliku sumu novca, uz automobil je dobio i deo automobilske istorije. Naime, ovo je bio poslednji Bugatti koji je prodat sa motorom isključivo na fosilna goriva, prenosi Autonet.

Pokreće ga čuveni Bugattijev 8-litarski W16 motor sa 1.600 KS (100 više od "običnog" Chirona). Ovo mu omogućava da ubrza od 0 do 100 km/h za 2,3 sekunde (0,1 sekundu brže od osnovnog modela) i do 300 km/h za 12,4 sekunde.

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 380 km/h.

Od osnovnog modela ga razlikuje i 7-stepeni menjač sa kraćim prenosnim odnosima, kao i 200 obrtaja u minuti više (maksimalni u Profilee-u je 6.900 o/min).

Video: Najjeftiniji Bugati na svetu se prodaje: Da li biste ga kupili?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirko

    3. februar 2023 | 18:18

    Za onih 2.500 evra ne bi mi bio problem, a za ostalo, kao što reče Drakče u seriji" moj rođak sa sela" ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA