Vreme čitanja: oko 1 min.

Tesla opoziva više od 360.000 vozila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošto se problem odnosi na softver, ispravka će biti ažuriranje putem bežične mreže

  • 3
Tesla automobil Foto: Shutterstock

U toku je veliki opoziv Tesla vozila opremljenih full self-driving softverom (FSD), koji uključuje brojne Tesline automobile, od 2016. godine za Model S i Model X, od 2017. za Model 3 i od 2020. za Model Y.

Ukupno 362.758 vozila podleže najnovijem opozivu. U pitanju je funkcionalnost FSD-a u određenim situacijama koje bi mogle dozvoliti da "vozilo prekorači ograničenje brzine ili vozi kroz raskrsnice na nezakonit ili nepredvidiv način", čime bi se povećao rizik od sudara, piše Autoblog.

Pošto se problem odnosi na softver, ispravka će biti ažuriranje putem bežične mreže.

Detalji ažuriranja se ne pominju u opštem obaveštenju o opozivu, ali povezani dokumenti u izveštaju o bezbednosnom opozivu navode da će ažuriranje "poboljšati način na koji FSD Beta pregovara o određenim manevrima vožnje" u gore pomenutim situacijama koje izazivaju zabrinutost.

Američki proizvođač automobila nema informacija o povredama ili smrti u vezi sa ovim problemima. Pisma obaveštenja će vlasnicima biti poslata 15. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KkK

    20. februar 2023 | 18:26

    Đubre

  • Nemanja

    18. februar 2023 | 18:07

    Oduvek je FSD mogao da prekoracuje brzinu po zelji vozaca, ne znam odakle vam ove informacije… ja ga drzim stalno na +5% jer me ovde ne love kao u domovini. A izmedju ostalog se moze azurirati preko zice, Tesla vozila su konstantno online, ni drugi deo nema mnogo smisla… Inace slika je s modela iz 2011. godine…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA