Vreme čitanja: oko 1 min.

Mercedes i Volkswagen pozvali nemačku vladu da ubrza izgradnju stanica za punjenje EV

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Da bismo ubrzali prelazak na električna vozila, moramo da budemo sigurni da je infrastruktura stanica za punjenje u izgradnji"

  • 10
Električni automobil automobila kola Foto: Shutterstock

Mercedes-Benz i Volkswagen su pozvali nemačku vladu da učini više da bi povećala broj stanica za punjenje električnih vozila.

"Da bismo ubrzali prelazak na električna vozila, moramo da budemo sigurni da je infrastruktura stanica za punjenje u izgradnji", izjavio je izvršni direktor Mercedes-Benza Ola Kallenius za nemački list Bild am Sonntag.

Izvršni direktor Volkswagena Oliver Blume se složio da je potrebno veće ubrzanje te da je izgradnja takvih stanica "zajednički zadatak privrede, savezne vlade i opština", prenosi Autoblog.

Nemačka vlada je jesenas odobrila plan potrošnje 6,3 milijardi evra za naglo ubrzanje izgradnje stanica za punjenje električnih vozila širom zemlje, koji uključuje ubrzavanje izdavanja građevinskih dozvola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne razumem

    21. februar 2023 | 21:54

    kako ce da se proizvodi ta elektricna energija pomocu madjionicarskih trikova ciribu ciriba.ili vce morati i dalje da se kopa ugalj vadi nafta i prirodni gas.

  • Roki

    21. februar 2023 | 19:23

    Elektricni ti ne razumes a ja niti trebam niti imam sta za razumet sve je kristalno jasno , ako hoces u brojkama lazov si 100% Kazes nisi to nigde rekao citiram " vec sad ima vise punionica nego benzinskih " to su tvoje reci , isto kao sto pises da je struju lako dobit i da je svatko moze pravit . Jeste moze svatko al po kojij ceni ? Licemerno vas ljubitelja ev kako zelite ciste gradove u kojima zivite a nije vas biriga kako struju daleko od vasih gradova dobijamo iz ugljena , plina i najgore nuklearnih elektrana koje proizvode nuklearni otpad koji ce bit smesten na neko selo ( vidi Baniju) opet daleko od grada gde gospoda vozi ev i brine o okolisu . Ista je prica s rudnicima litijuma , kako to da su se srbi i spanci suprostavili iskopu u svom dvoristu ? Dekle elektricni lazove bolje se pokri usima i ne lazi , mislim vise i nemas koga svima je jasno koliki si lazov !!!

  • 😂

    21. februar 2023 | 14:21

    Da bi ubrzao prelazak trebate spustit cene tih vozila kao drugo trebate napravit da se pune i da imaju domet obicnih kola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA