≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Probali da ukradu neprocenjivi klasični trkački automobil, ali ih je u tome sprečio ručni menjač

Vreme čitanja: oko 2 min.

Automobil je pronađen napušten svega nekoliko blokova od mesta na kome je ukraden

  • 0

Prošle nedelje jedan automboil je ukraden iz melburnskog predgrađa, što nipošto nije redak slučaj u Australiji, ali ni na globalnom nivou, međutim, u ovom slučaju vozilo o kome je reč nije običan Honda Civic, već posebna i neprocenjiva trkačka mašina.

Kako su preneli svetski mediji, model koji su mladi lopovi pokušali da ukradu zapravo je Brabham BT21 iz šezdesetih godina, za koju se smatra da je jedna od svega šest koje trenutno postoje na svetu i njome je navodno upravljao ser Džek Brabam lično.

Jack Brabham, ukradeni bolid Foto: GP Library Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Vlasnik ovog automobila, Piter Vilijams, planirao je da se takmiči sa njim na Phillip Island Classic događaju, petodnevnom trkačkom skupu koji se održavao prošlog vikenda, zbog čega je njegov ljubimac na prvom mestu i postao na neki način dostupan lopovima.

Međutim, ono što je u ovom slučaju najteresantnije, automobil je pronađen napušten svega nekoliko blokova od mesta na kome je ukraden.

Vilijams veruje da su lopovi prvo bili krajnje frustrirani zbog komplikovane procedure za startovanje ovog trkačkog klasika: "Mislim da nisu znali na koji način da ga startuju, niti imaju predstavu koje je sve tačno prekidače potrebno aktivirati kako bi automobil pravilno startovao", izjavio je vlasnik za ABC Radio Melburn.

Pored toga, on je naglasio da je kvačilo uništeno, što znači da su oni ipak uspeli da ga startuju u određenoj meri.

Međutim, pored toga što su nekako uspeli da pokrenu automobil, oni nisu uspeli da upravljaju njime na pravi način, jer istorijski trkački modeli kao što je ovaj poseduju toliko delikatne pogonske sklopove da obični ljudi koji nisu upoznati sa njima jednostavno nisu u mogućnosti da u njih uskoče i odmah se odvezu, zbog čega je njegovo kvačilo završilo u katastrofalnom stanju, prenosi Autoexclusive.rs.

Nevezano sa tim što se dogodilo sa automobilom, Vilijams je zahvalan do neba što mu je on vraćen, uprkos razočarenju zbog toga što nije mogao učestvovati u vikend trkama, koje je u potpunosti razumljivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA