Vreme čitanja: oko 2 min.

Pred nama je omiljena nedelja ljubitelja četvorotočkaša: Telegraf na 55. Međunarodnom salonu automobila

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pred posetiocima je "pravi izazov", raspoređen u dve hale sa 250 izlagača koji predstavljaju 33 automobilska brenda

  • 1

Stiglo je i to doba godine, kada ljubitelji četvorotočkaša znaju gde će provesti vikend, a Beograd postaje stecište najboljih automobila.

Počeo je 55. Međunarodni salon automobila, a na radost svih, vratio se u sjajnom prepandemijskom ruhu. I dok se prave gužve očekuju tek za vikend, Telegraf.rs obišao je štandove već tokom prvog dana.

Pred posetiocima je "pravi izazov", raspoređen u dve hale sa 250 izlagača koji predstavljaju 33 automobilska brenda, a nećemo kriti, na štandovima ima i nekih premijera.

Tako na primer, Maserati, koji se inače po prvi put predstavlja na Sajmu automobila, posetiocima je pripremio pravu poslasticu u vidu Maseratija Grand Turismo, dok je Audi spremio električni Q8.

"U pitanju je trolitarski benzinski v6 agregat koji ima 550 konjskih snaga, od 0 do 100 ubrzava za 3.5 sekunde i maksimalna brzina mu je 320 kilometara na čas", rekli su nam o Grand Turismu na Sajmu.

U hali 2 smešteni su brendovi Ford, Nissan, Hyundai, Mazda, Toyota... ali i Jeep, među čijim izloženim modelima se nalazi i najbolji evropski automobil 2023. godine - Jeep Avenger, koji je takođe premijerno predstavljen na sajmu i privlači posebnu pažnju posetilaca.

Tu je i ništa manje vredan Renault Austral, koji je osvojio nagradu Autobest 2023, a njegova početna cena je od 27.490 evra.

Na štandu Grand Motors nalazi se jedan od najjeftinijih električnih modela MG ZS, čija se cena kreće od 18.990 evra.

Dok ima onih koji su došli samo da pogledaju ovogodišnju ponudu, tu si i oni koji su zainteresovani za kupovinu, te se nadaju da će svog "miljenika" baš naći u ovih sedam dana.

Posebnu pažnju u hali 3, gde su predstavljeni "premijum" brendovi, privlači Porsche GT3 RS, a Telgraf je doznao i u čijem je vlasništvu.

Takođe, tu je i Maserati MC 20, koji je ujedno i najskuplji automobil na sajmu, vrednosti 295.200 evra. Iako je bilo reči da je već našao vlasnika, automobil još uvek nije prodat.

Nažalost, ove godine izostaće dominantan karakter popularnog sajma - popusti.

"Koji je zvuk automobila?" slogan je ovogodišnjeg salona koji traje do 28. marta, a ujedno i pitanje za vas.

Pišite nam u komentarima vaše favorite.

Uporedo se održava i 5. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" pod sloganom "Strast je uvek na dva točka".

Delić atmosfere pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Otvoren 55. Sajam automobila: Najskuplji modeli, već prodati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA