Vreme čitanja: oko 1 min.

Skupocena izložba automobila "grmi" Novim Sadom: Najbolja mesta zauzeta pre nekoliko sati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni koji su se najviše obradovali ovom događaju su deca i tinejdžeri za koje je ovo zaista posebna prilika da se slikaju kraj automobila koje su mogli da gledaju samo na internetu i malim ekranima

  • 2
OneLife Rally u Novom Sadu Foto: Nikola Bilić

Današnji dan u Novom Sadu, prava je poslastica za sve ljubitelje automobila. Svetski poznati OneLife Rally stigao je na Trg slobode u ovom gradu, a ljubitelji automobila još danas oko 14 časova zauzeli su mesta sa kojih će "uhvatiti" najbolje kadrove. Iako je deo vozila kasnio zbog provera na granici, automobili polako pristižu na odredište.

Inače, ova tura ima ime "Rome to Romania", a ruta im je od Rima pa sve do Bukurešta u Rumuniji. Do sada su na svom putu koji je počeo u Rimu, stajali u Milanu i Veneciji, uz usputni prolaz kroz čuveni Stelvio Pass, krivudavi put, svima dobro poznat sa pozadina na računarima.

Pre Novog Sada, učesnici su se zadržali na izložbi u Zagrebu, a nakon posete Srbiji, nastavlju svoj put ka rumunskom gradu Sibiju, nakon čega završavaju put u Bukureštu.

Kako je za naš portal rekla Adna Rokša, portparolka OneLife Rally-a, ovaj skup nije samo obična izložba automobila, već on ima i humanitarni karakter, a konkretno u Novom Sadu, ova organizacija sarađuje sa ekipom OPENS-a, odnosno Evropske prestonice mladih. Novac koji učesnici relija budu donirali biće uplaćen za poboljšanje života dece i omladine u Srbiji.

Inače, od kotizacije koju je svaki učesnik relija platio, čak 500 evra ide u humanitarne svrhe.

Ove godine u ovoj svojevrsnoj "trci" učestvuje više od 100 vozača, a ovo je jedinstvena prilika da se i u balkanskim državama održi jedan ovakav svetski skup. Neki od ovih automobila su zaista retkost, a OneLife Rally ih bar na kratko približava građanima.

Svakako oni koji su se najviše obradovali ovom događaju, jesu deca i tinejdžeri za koje je ovo zaista posebna prilika da se slikaju kraj automobila koje su mogli da gledaju samo na internetu i na malim ekranima.

(Telegraf.rs)

Video: Prodat za 135 milion evra i postao najskuplji auto ikada: Samo 2 ovakva Mercedesa postoje na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA