≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom gradu su jasni: Ako vozite jednu vrstu vozila, parking će vam biti skuplji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom određivanja novih taksi uzimaće se u obzir veličina, težina i tip motora vozila.

  • 2
Parking znak Foto: Shutterstock

S obzirom na to da SUV vozila troše više goriva od ostalih tipova automobila iste motorizacije, Pariz, glavni grad Francuske, planira da poveća cene parkinga za ovu vrstu vozila. Prilikom određivanja novih taksi uzimaće se u obzir veličina, težina i tip motora vozila.

Ova mera je odobrena prošlog meseca od strane pariskih odbornika, prenosi britanski Guardian. Ekološka stranka (EELV) predložila je novi zakon, ističući da se broj SUV vozila u Parizu povećao za oko 60 posto u poslednje četiri godine, čineći oko 15 posto ukupne gradske flote koja broji otprilike 1,15 miliona privatnih vozila. Očekuje se da će električna vozila i vozila velikih porodica biti izuzeta iz ove mere.

Ranije ove godine, sličan zakon uveo je grad Lion, koji će takođe stupiti na snagu sledeće godine. U skladu sa novom politikom parkiranja, naknade za parkiranje na javnim površinama određivaće se progresivno na osnovu veličine, težine i motora vozila.

Električna vozila će imati najveću korist, kvalifikovaće se za najniže naknade za parking od 15 evra mesečno, dok će vozila s unutrašnjim sagorevanjem teža od 1725 kg plaćati trostruko više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masa

    16. jul 2023 | 17:33

    Elektricni Suv automobili su mnogo tezi od klasicnih i oni u Nemackoj nemogu da dobiju plaketu za povlasceni parking koje dobijaju stanari u zonama naplate parkinga.

  • bb

    15. jul 2023 | 08:43

    Lupaju gluposti zavisi koji SUV. Kadjar troši gradska vožnja 5,5l. Šta je tu mnogo ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA