Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ga je neko zaboravio? Vrlo redak BMW M3 CSL parkiran u garaži skoro 20 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema nekim informacijama, automobil stoji u garaži nepune dve decenije, izuzetno redak primerak olakšanog i dodatno pojačanog M3 koji je proizveden u samo 1383 komada

  • 2
Automobili BMW M3 CSL Foto: Wikipedia/Vauxford

U velikim garažama se neretko mogu pronaći automobilski klasici prekriveni debelim slojem prašine. Da li su napušteni?

Jedan takav primer dolazi nam iz britanske garaže, gde se može videti BMW-ov dragulj, Serija 3 coupe u M3 izdanju. I to ne bilo kojem, već posebno zanimljivom CSL izdanju.

Prema nekim informacijama, automobil stoji u garaži nepune dve decenije, izuzetno redak primerak olakšanog i dodatno pojačanog M3 koji je proizveden u samo 1383 komada.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by @mildlyinterestingcarsoflondon

O istoriji automobila kruži nekoliko priča. Jedna od njih objavljena na Facebooku kaže da je novi automobil vlasnik preuzeo 4. avgusta 2004. godine u Redingu i odvezao ga do garaže u Londonu, gde od tada stoji s manje od 60 pređenih kilometara, piše Index.hr.

Onlajn izveštaji međutim daju neke druge informacije. Prema njima je automobil skupio oko 16.000 km. Javio se i jedan korisnik s pristupom sistemu pretraživanja BMW Kasio, koji kaže da je ovaj CSL nakupio 23.000 km.

Kako god bilo, automobil nije registriran od 2006. godine te sudeći po fotografijama vrlo verovatno od tada stoji u garaži. Zanimljivo je da je auto promenio vlasnika 2013. godine, ali se svejedno nije pomerao iz garaže.

Automobil je u međuvremenu dobio blokadu točkova lisicama, a oštećen je i zadnji branik. Uprkos oštećenjima i potrebi za detaljnim servisom mehanike, ne sumnjamo da postoje entuzijasti spremni da obnove ovakvu vremensku kapsulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA