Vreme čitanja: oko 2 min.

120 godina Forda: Kompanija Grand Motors proslavila jubilej uz prisustvo dva specijalna modela

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Jedinu pravu sigurnost u današnjem svetu čoveku mogu pružiti znanje, iskustvo i sposobnost", poručio je davno Henry Ford

  • 5

Ford Motor Company, jedna od najprepoznatljivijih automobilskih marki na svetu, nedavno je proslavila neverovatnih 120 godina postojanja. Ovaj značajan jubilej obeležen je u velikom stilu uz prisustvo predstavnika medija, poslovnih partnera i poznatih ličnosti, a događaj je organizovala kompanija Grand Motors, ovlašćeni distributer brenda Ford za Srbiju.

Istorija Forda je obeležena inovacijama koje su promenile način na koji se proizvode automobili. Henry Ford, osnivač kompanije, nije samo stvorio automobil koji je postao dostupan masama - Model T, već je uveo revolucionarni sistem montažne trake koji je promenio način proizvodnje vozila. Ovaj sistem je omogućio masovnu proizvodnju automobila brže i efikasnije nego ikada pre.

Svečanost je održana u hotelu Radisson Blu, na lokaciji Starog mlina, koji je osnovan 1901. godine, simbolizujući duboku istoriju Forda. Direktor Grand Motors Srbija, gospodin Slavc Habič, istakao je značaj jubileja i uz dirljivu prezentaciju dočarao značaj 120 godina postojanja jednog brenda.

120 godina Forda Foto: Mileta Mirčetić

Brend menadžer Forda u Srbiji, gospodin Nemanja Simić, istakao je da je ovo vreme za odavanje počasti svim pojedincima koji su doprineli uspehu brenda Ford, uključujući strastvene inženjere, kreativne dizajnere, posvećene radnike, partnere i lojalne kupce.

Na proslavi jubileja, gosti su imali priliku da se upuste u vremeplov i pogledaju istorijske modele vozila, uključujući Model A i Ford Mustang iz 1965. Model A, koji je proizvodio Ford od 1928. do 1931. godine, bio je deo pokretačke snage i vizije Henry Forda za automatizovanu proizvodnju automobila. S druge strane, Ford Mustang GT iz 1965. godine označio je početak trenda snažnih automobila sa velikim motorima i ostao ikona filmske industrije.

Savremeni aspekti brenda predstavljeni su kroz najnoviji model - Ford Mustang GT. Ovaj automobil se ističe snažnim zvukom motora i impresivnim 5,0-litarskim V8 motorom koji razvija 450 KS. Brzina ubrzanja od 0-100 km/h postiže se za samo 4,4 sekunde. Ford Mustang GT takođe je opremljen brojnim tehnološkim inovacijama koje poboljšavaju iskustvo vožnje.

Ova godišnjica Forda označava i ulazak u električnu eru sa Ford Mustang Mach-E, potpuno električnim SUV-om koji donosi iste ideale koji su inspirisali originalni Mustang. Ovaj korak predstavlja moćnu električnu budućnost za brend Ford, s prostorom za rastuće potrebe kupaca i naprednim istraživanjima koja će poboljšati vozačko iskustvo.

Ova proslava jubileja Forda nije samo pogled unazad na bogatu istoriju brenda, već i obećanje vernim kupcima da ih očekuju inovacije i investicije koje će omogućiti još bolje iskustvo sa Ford vozilima u Srbiji.

Kako je izgledala proslava jubileja, možete pogledati u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    1. decembar 2023 | 11:27

    Napravili su neke od najlepsih automobila ikada,Mustang,Kapri,Granada,Taunus,legendarni Fordovi modeli.

  • TFrd

    1. decembar 2023 | 13:38

    Bilo koji Fordov automobil uvek je pokopavao iz svoje klase Opele, Renaulte, Volkswagene, i Peugeote.

  • Ja

    1. decembar 2023 | 17:59

    Only FORD💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA