Vreme čitanja: oko 2 min.

Mali "fića" kojeg je Tom Kruz vozio u "Nemogućoj misiji" krije veliku tajnu

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajni agent vozio ga je po kamenim ulicama Rima kao da sutra ne postoji. Vozio ga niz stepenice, prevrnuo se u njemu, zaustavio se tik uz Fontanu del Moro na Piazza Navona, i na kraju završio na suvozačevom sedištu pokušavajući ga ponovno voziti iz te nemoguće pozicije

  • 0
Dead Reckoning, Nemoguća misija, Tom Kruz Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Ako ste gledali novi nastavak Nemoguće misije "Dead Reckoning" ili bar najavni klip, franšize koja od prvog dela obiluje vratolomijama, verovatno ste bili fascinirani malim Fiatom 500 i njegovom brzinom dok ga Tom Kruz lomi u petominutnoj poteri. Mali "Fića" krije veliku tajnu, piše Klix.ba.

U sedmom filmu franšize Nemoguća misija, dok se Itan Hant bavi pronalaskom novog oružja i ujedno mračnim silama iz svoje prošlosti, niko baš nije očekivao da će maleni žuti Fiat 500, star više od pola veka, pomoći agentu Itanu Hantu (Tom Kruz) da pobegne i od zlikovaca i od policije, izbegavajući pritom pešake i dečija kolica.

U trenutku kada je pritisnuo papučicu gasa, a već počeo smišljati izgovore da pokaže kako nije navikao na tako malene automobile, ostao je zapanjen snagom Fiata 500. Ali "Žuća" u ovom filmu nije obični Fiat 500.

Tajni agent vozio ga je po kamenim ulicama Rima kao da sutra ne postoji. Vozio ga niz stepenice, prevrnuo se u njemu, zaustavio se tik uz Fontanu del Moro na Piazza Navona, i na kraju završio na suvozačevom sedištu pokušavajući ga ponovno voziti iz te nemoguće pozicije.

"Već smo snimali jurnjave automobilima u filmovima Nemoguća misija, ali ništa slično ovome", objavio je Tom Kruz na Tviteru u junu 2023.

Ono što je fascinantno i što nam je poznato od pre, Kruz sve te vratolomije izvodi sam i rizikuje lomove kostiju. No, bar u filmu rane mu zarastaju brzinom svetlosti i svemu tome nema kraja. Ali ono što nismo znali je da Fiat 500 u ovom akcijskom filmu nije baš uobičajeni Fiat 500.

Svi smo primetili da je ono što je radio automobil iz 1960-ih daleko iznad njegovih realnih mogućnosti. Ali postoji nešto što su oni koji su snimili film neko vreme tajili. Neil Courbould, supervizor specijalnih efekata, otkrio je tajnu super "Fiće".

Scena je izvorno trebala biti jednostavna. No, Tom Kruz se jednostavno zaljubio u Fiat 500, te je zajedno sa scenaristima odlučio postaviti zanimljiviju scenu. A sve je bilo moguće jer je Fiat prošao kroz transplantaciju "srca".

Njegov dvocilindarski motor od nepunih 500 kubika uklonjen je i zamenjen električnim motorom od 500 KS iz Tesle. Druge informacije, poput baterije ili modela koji je donirao motor nisu otkrivene, ali nakon toga je potpuno jasno kako je mali Fiat u rukama Tom Kruza onako ludački jurio. Ono što je korisno za sam Fiat, Italijani su ovaj film i malu ulogu arhaičnog Fiata 500 iskoristili za reklamu električnog Abartha 500e.

Nemoguća misija "Dead Reckoning" dobila je dve nominacije za Oskara, čija dodela će se održati na 96. po redu izdanju 11. marta. Film je naime nominovan za najbolji zvuk i najbolje vizuelne efekte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA