Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić otvorio ovogodišnji sajam automobila i motocikala u Beogradu: 86. godina kako se organizuje

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Tradicija kakvih nema puno u Srbiji", poručio je ministar

  • 0
goran vesić Foto: MGSI/Predrag Mitić

Salon automobila "DDOR BG Car Show 08" i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" otvoreni su danas u Hali 1 Beogradskog sajma.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je ovogodišnje izdanje sajma i naveo da je ovo 86. godina kako se organizuje izložba vozila u Beogradu, ističući kako je to tradicija kakvih nema puno u Srbiji.

Naveo je da je ovo najvažniji sajam automobilske i moto industrije u ovom delu Evrope.

- Veliki broj renomiranih izlagača, najnoviji modeli, inovativna tehnička i tehnološka rešenja i ogroman broj posetilaca samo potvrđuje da je Srbija lider u oblasti saobraćaja u ovom delu Evrope - istakao je Vesić.

Poručio je da se Srbija u narednom periodu mora prilagoditi promenama u automobilskoj industriji, naveo da Srbija trenutno zaostaje za Evropom u broju električnih vozila, ali je podsetio i da će zato u Srbiji početi proizvodnja električnih automobila. Otvaranju sajma su prisustvovali i ministar privrede Slobodan Cvetković i direktorka beogradskog sajma Danka Selić.

Kapije sajma će za posetioce biti otvorene od četvrtka, 21. marta, pa sve do srede 27. marta.

Sajam se održava osmi put u ovom formatu i okupiće oko 280 izlagača sa više od 60 automobilskih i moto brendova i 98 premijera.

sajam automobila Foto: MGSI/Predrag Mitić

Ove godine biće organizovan pod sloganom "Šampion koji traje" i okupiti oko 230 izlagača, koji će predstaviti više od 30 automobilskih brendova sa 38 premijera.

Na "Motopassionu", pod sloganom "Strast koja te pokreće", prisustvo je najavilo oko 50 izlagača, sa više od 30 brendova i 60 premijera.

U hali 1 će svoja vozila predstaviti Mazda, Nissan, MG, Škoda, Subaru, Isuzu, Toyota, Honda, Opel, Peugeot, Suzuki, Fiat, Abarth, Jeep, Alfa Romeo, Citroen, Chery, Ford, Hyundai, Dacia, Renault, Kia, Volvo, Geely, Lynk&Co.

Mercedes, Maybach, BMW i Mini svoju ponudu predstaviće u hali 3.

Laka privredna vozila i ona iz LCV programa će u hali 3A predstaviti Mercedes, Renault, Dacia, Fiat Professional, BG Plast (proizvođač nadogradnji).

Biće predstavljena i mini izložba kineskih električnih vozila u organizaciji kompanije Ferum iz Šida (putničko i lako dostavno vozilo marke BAW - model Pony, lako dostavno vozilo marke Runhorse - model J2-P i džip petosed marke Dayun model Yuehu).

goran vesić Foto: MGSI/Predrag Mitić

Na sajmu "Motopassion" u hali 4 svoje modele motocikala ATV vozila i skutera predstaviće BMW, Honda, KTM, Kawasaki, Suzuki, Motomorini, SYM, Yamaha, Ducati, Benelli, Zontes, QJ Motor, Kymco, Keeway, Polaris, Indian, Triumph, Husqvarna, GASGAS, Jawa, Linhai, Malaguti, CAN AM, Odes, Segway, Loncin, Voge, Peugeot, Peda, Kove.

Prateća automobilska oprema izložena je u halama 2 i 1A.

Sajam automobila i motocikala održava se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4. Radno vreme sajma od 21. do 26. marta biće od 10 do 20 časova, a 27. marta od 10 do 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA