Vreme čitanja: oko 1 min.

Ferrari radi na jedinstvenim "zvučnim potpisima" za svoje električne modele

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je 2023. patentirala EV izduvnu notu

  • 0
Ferrari Ferrari / Foto: Shutterstock

Ferrarijevo prvo električno vozilo će se po ranijim najavama pojaviti krajem sledeće godine.

Govoreći o elektrifikaciji, izvršni direktor Benedeto Vinja je potvrdio da je prvi Ferrari EV planiran za četvrto tromesečje 2025. Zanimljivo je da je direktor rekao da razvojni tim ide ispred roka "za neke procese".

U međuvremenu, nova fabrika kreirana posebno za hibridne i potpuno električne modele biće operativna kod kuće u Maranelu u junu 2024. Iako se čini da se automobili sa benzinskim gorivom suočavaju sa postepenim ukidanjem, Vinja je rekao da SUS ima još mnogo toga da ponudi, a dodavanje sintetičkih goriva moglo bi da produži njegov životni vek, piše Autoblog.rs.

Vinja je u novom intervjuu rekao da će ovaj proizvođač automobila nastaviti da naglašava stil i performanse u svojim električnim vozilima i da oni neće izgubiti "jedinstveni" osećaj brenda.

Vinja je napomenuo da "električni automobili nisu tihi" i ponovio da Ferrari radi na jedinstvenim "zvučnim potpisima" za svoje modele; kompanija je 2023. patentirala EV izduvnu notu. Vinja naglašava da će tehnologija omogućiti Ferrariju da "radi mnogo stvari" sa njima. Ferrarijevi kupci ne mare mnogo za funkcionalnost, što omogućava proizvođaču automobila da se fokusira na isporuku "emocija" svojih automobila pre svega svojim klijentima.

Izvršni direktor, koji je preuzeo kormilo Ferrarija 2021. godine, rekao je da je uveren da kompanija i dalje može da pruži posebno iskustvo vožnje tako što će iskoristiti tehnologiju "na jedinstven način".

Vinja je rekao i da ne veruje da će motori sa unutrašnjim sagorevanjem ikada u potpunosti nestati sa tržišta luksuznih automobila, kao i da će Ferrari elektrifikovati 60 odsto svoje linije do 2026.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA