Vreme čitanja: oko 2 min.

Ilon Mask menja način na koji Tesla isporučuje automobile kupcima

N. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ilon Mask nalaže zaposlenima u Tesli da novim kupcima prvo demonstriraju Full Self-Driving softver

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask, Tesla Gigafactory Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

U nedavnom potezu koji potencijalno menja način na koji Tesla isporučuje svoja vozila kupcima, Ilon Mask je zatražio od svojih zaposlenih da svim novim kupcima omoguće test vožnju koristeći najnoviju verziju softvera za autonomnu voćnju (Full Self-Driving - FSD). Ova inicijativa je usmerena na demonstraciju kapaciteta i funkcionalnosti FSD softvera, kako bi se korisnici upoznali sa naprednim mogućnostima koje Tesla nudi.

Prema informacijama koje su procurele, a koje je prvobitno podelio Tesla fan @WholeMarsBlog i potvrdio Business Insider, Mask je u mejlu upućenom zaposlenima istakao da je instalacija i aktivacija FSD softvera, ali i test vožnja "obavezna". Ova direktiva dolazi kao odgovor na uočenu potrebu da se kupci bolje upoznaju sa funkcijama samovozećih tehnologija, s obzirom na to da većina ljudi nije u potpunosti svesna njihovih kapaciteta.

"Gotovo niko zapravo ne shvata koliko dobro FSD funkcioniše pod nadzorom", naglasio je Mask, dodajući da će ovaj zahtev verovatno usporiti proces isporuke vozila, ali da je to "stroga potreba". Osim toga, Mask je kasnije poslao i dodatni mejl, naglašavajući važnost demonstriranja FSD softvera kupcima i nakon što se vozila vrate iz servisnih centara.

Svi trenutni modeli Tesle dolaze sa Autopilot programom za pomoć u vožnji, a vlasnici mogu da kupe i beta verziju FSD-a za 12.000 dolara ili putem mesečne pretplate od 199 dolara. Ove funkcije omogućavaju automatsku promenu traka, ulazak i izlazak sa autoputeva, prepoznavanje stop znakova i semafora, kao i parkiranje. Ipak, i dalje je potrebno da vozač nadgleda sistem u svakom trenutku.

Najnovija verzija FSD softvera, V12.3.1, počela je da se distribuira ovog meseca, prema Maskovim rečima na X (ranije Twitter). Mask je takođe najavio da će se "tri značajna poboljšanja FSD softvera izbacivati otprilike svake dve nedelje", i izrazio očekivanje da će softver "zaista zablistati krajem aprila ili početkom maja".

Ovaj potez dolazi u trenutku kada Tesla doživljava povećani nadzor od strane regulatornih tela zbog svog softvera za samovožnju i načina na koji kompanija reklamira ove usluge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA