Vreme čitanja: oko 1 min.

Hyundai u naredne tri godine investira 47 milijardi evra mahom u električna vozila

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni operativni direktor Hyundaija Hose Munjoz je na sajmu automobila u Njujorku najavio je da će broj električnih vozila biti udvostručen

  • 0
Hyundai Ioniq Foto: Hyundai

Kompanija Hyundai saopštila je danas da će uložiti 68 biliona vona (oko 47 milijardi evra) tokom tri godine u Južnoj Koreji, uglavnom kako bi povećala proizvodnju električnih vozila (EV) i u tom sektoru zaposlila 80.000 novih radnika.

Južnokorejska kompanija navodi da će više od polovine te investicije biti namenjeno za električna vozila, to jest za novu istraživačku i razvojnu infrastrukturu, kao i montažne linije, preneo je Reuters.

Agencija napominje da se povećanje investicija događa u vreme kada drugi etablirani proizvođači automobila smanjuju proizvodnju.

Glavni operativni direktor Hyundaija Hose Munjoz je na sajmu automobila u Njujorku najavio je da će broj električnih vozila biti udvostručen.

"Veoma smo posvećeni tržištu Sjedinjenih Američkih Država", istakao je on.

Hyundai je u novembru objavio da ulaže 11,6 milijardi evra u nove namenske pogone za proizvodnju električnih vozila i baterija u Gruziji, što je najveća investicija van Južne Koreje.

Dok južnokorejska kompanija podiže ulaganje u električna vozila, rivalski proizvođači automobila planiraju smanjenje proizvodnje EV i kapital uglavnom preusmeravaju na hibridne modele.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA