Vreme čitanja: oko 1 min.

Lada ruši rekorde: Prodaja skočila, proizvodnja u punom jeku

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvi rezultati ukazuju na snažan rast i popularnost brenda Lada na ruskom tržištu

  • 12
Lada Vesta Sport Lada Vesta Sport / Foto: Lada

Prodaja vozila Lada u Rusiji beleži značajan rast, postavljajući nove rekorde u njihovoj industriji. Prema najnovijim informacijama iz kompanije Avtovaz, prodaja putničkih i lakih komercijalnih vozila Lada u martu 2024. godine dostigla je 42.840 jedinica, što je najveći broj prodatih vozila u poslednjih 11 godina.

Ovaj impresivan rezultat predstavlja rast od 53,6% u odnosu na februar 2024. godine i čak 83,6% više u poređenju sa martom 2023. godine. Pored toga, Avtovaz izveštava da je u prvom kvartalu 2024. godine proizvedeno skoro 116.000 vozila Lada, što je povećanje od preko 70% u odnosu na isti period prošle godine.

Ovakvi rezultati ukazuju na snažan rast i popularnost brenda Lada na ruskom tržištu, kao i na uspešnu realizaciju planova kompanije u pogledu povećanja proizvodnje i prodaje. Poboljšanja u proizvodnim procesima, kao i uvođenje novih modela vozila koji odgovaraju potrebama i željama potrošača, ključni su faktori ovog uspeha. Takođe, ovi podaci naglašavaju oporavak i rast ruske automobilske industrije uopšte, prenosi Politika.rs.

Prednosti koje Lada nudi svojim kupcima, kao što su pristupačnost, pouzdanost i široka mreža servisa, doprinose jačanju pozicije ovog brenda na tržištu. Očekuje se da će Lada nastaviti da gradi na ovom uspehu i dalje razvijati svoje poslovne strategije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA