Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko kineski BYD zaradi na svakom prodatom automobilu?

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

BYD se više neće ograničavati na 100% električne automobile, već će nuditi i plug-in hibridna vozila

  • 0
Kina Litijum Foto: Tanjug/AP

Azijski div BYD je na putu da ostvari dominaciju na nekoliko kontinenata. Volumen je BYD-ov veliki cilj u ovoj novoj fazi. Kako je objavio Late Finance, BYD ubire čistu zaradu od 9000 juana za svaki prodati automobil. To je oko 1245 dolara dobiti po svakoj transakciji.

To je manje od proseka većine drugih marki, ali to nije problem. BYD je fokusiran na volumen, a to je slično većini kineskih kompanija u drugim segmentima poslovanja. Cilj je osvojiti tržište, slomiti konkurenciju pa onda (verovatno) dizati cene, piše Revija HAK.

U Evropi se već ide čvrstim koracima prema tome. Prošle godine su iz BYD-a najavili izgradnju svoje prve fabrike na Starom kontinentu, u Mađarskoj. Nedavno su najavili dolazak više marki i modela na evropsko tržište. BYD se više neće ograničavati na 100% električne automobile, već će nuditi i plug-in hibridna vozila.

Uz njih će biti i drugi brendovi konglomerata, poput YangWanga, koji će napadati premium segment i Denze, koji se nalazi u srednjem ešalonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA