Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijavi i zaradi: Ova zemlja nudi građanima honorar ako prijave nepropisno parkiranje

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreator aplikacije je firma Scout Park, a mogu da je koriste svi Šveđani stariji od 16 godina koji imaju matični broj

  • 5

U Švedskoj su odlučili da nagrade građane koji prijavljuju nepropisno parkiranje. Radi se o aplikaciji koju stanovnici švedskog grada Upsale mogu da koriste za registraciju nepropisnog parkiranja, nakon čega će im biti isplaćena napojnica, navode televizijska kuća Euronews i švedski mediji.

Kreator aplikacije je firma Scout Park, a mogu da je koriste svi Šveđani stariji od 16 godina koji imaju matični broj, prenosi Revija HAK.

Pomoću aplikacije građani mogu da pomognu čuvarima parkinga da pronađu osobe koje se ne pridržavaju pravila parkiranja u zajednici – rekao je šef firme Erik Englund za nemački časopis Der Spiegel.

Reč je o parking mestima u gradu kojima upravlja privatni operater. Prema Der Spiegelu, nakon što korisnik otkrije nepropisno parkirano vozilo na tom području, on ili ona mogu da ga snime svojim mobilnim telefonom i prijave putem aplikacije. Nakon toga dobija poruku da su komunalni redari na putu prema lokaciji. Ako akcija rezultira time da vlasnik automobila dobije kaznu za parkiranje, dojavljivač će dobiti bonus od 100 švedskih kruna, što je oko 9 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TAP 011

    17. april 2024 | 18:18

    Ovaj sistem u Beogradu bi bio efikasniji od svih dosadasnjih uvedenih sistema. Za mesec dana bi se rešio problem bahatog parkiranja u gradu a ne verujem da bi bilo kome posle toga palo napamet da se bahati...

  • Saša

    17. april 2024 | 18:29

    Pa ovde bi za 1000din sami sebe prijavljivali. 😂

  • dragan

    17. april 2024 | 20:12

    ovde ni prijava ne pomaže- niko na nju ne reaguje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA