Legenda relija se ne predaje: Moćna Delta Integrale sa 700 konja juri kao u vreme najveće slave

Većinu najviše oduševljava zvuk koji proizvodi

  • 3
Lancia Delta Integrale Evo Printscreen: Twitter/@HillClimbLocura

Slovenački reli vozač Milan Bubnič ljubitelje relija i trka u savlađivljanju uspona (Hillclimb Racing) oduševljava svojom neverovatnom Lancia-om Delta Integrale Evo, gde god da se pojavi.

Automobil, koji su on i njegov tim doradili, ljubitelje brzine fascinira kako izgledom tako i performansama. Ipak, posebno većinu najviše oduševljava zvuk koji proizvodi dok savladava pravce i krivine na putu do cilja.

Bubničeva verzija jednog od najuspešnijih reli automobila u istoriji automobilizma, koji je osvojio šest uzastopnih titula Svetskog reli šampionata od 1987. do 1992, opremljena je turbo motorom od dva litra zapremine, koji proizvodi monstruoznih 700 konjskih snaga.

Lancia je 2019. godine učestvovala na Verzegnis Hillclimb trci u Italiji, odakle su i ovi snimci gde se slovenački trkač našao u borbi za prvo mesto, pre nego što je, na domaćem terenu, na trci Gorjanci Hillclimb doživeo nezgodu u kojoj je slupao automobil.

To ga je usporilo u pohodu ka vrhu, ali je ipak uspeo da popravi svoju fenomenalnu Deltu Integrale, pa mu za sezonu 2020. predviđaju uspešan nastavak pohoda ka vrhu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    10. februar 2020 | 17:43

    A posle pišite o golfu2 gti kao ikoni tog vremena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA