≫ 

U Leskovcu bi bio "metla": Ubrzanjem do "stotke" od 1,87s zadao je domaći mnogo ozbiljnijim igračima

Koje modifikacije su na automobilu izvršene nije objavljeno, ali šta god da su mu uradili - zaista je impresivno

  • 3
Brzina, Porsche Printscreen: YouTube/EKanooRacingTV

Kažu da najviši stepen poređenja prideva "brz", koji se koristi isključivo na jugu Srbije, glasi: brz - pobrz - najbrz - metla (sa naglaskom na drugom slogu). E pa, ovde imamo upravo jednu takvu "metlu"! Tačnije, imali bismo je da se ova "jurnjava" odigrala negde na Širokoj čaršiji (centar Leskovca), a ne u Persijskom zalivu.

A "metla" je tjunirani plavi Porsche 911 Turbo S prethodne generacije (991), koga je bahreinska tjuning kompanija EKanoo Racing, izgleda, dovela do apsolutnog savršenstva kada je ubrzanje u pitanju...

I pored toga što je ovaj Porsche, sam po sebi, veoma brz i startan automobil, koji zahvaljujući vrhunski konstruisanom motoru i pogonu na sva četiri točka, postiže najbolje ubrzanja, "persijski" primerak je takve rezultate odveo na potpuno novi nivo.

U trci ubrzanja, nedavno održanoj na stazi Bahrain International, plavi Porsche je razdaljunu od 402 metra (četvrt milje) prešao za samo 8,44 sekunde!

Tom prilikom je ostvario ubrzanja zbog kojih bi se neki mnogo skuplji, snažniji i ekskluzivniji superautomobili prilično pomučili.

Bahreinska "metla" je ubrzanje od 0 do 100km/h dostigla za samo 1,87 sekundi, dok je do 200 "na sat" ovaj Porsche stigao za 5,31 sekundu. Najveća posignuta brzina u ovom testu bila je 273km/h.

Koje su modifikacije na automobilu, kome je tjuner nadenuo oznaku ES1XXX 991.1 Turbo S, tačno izvršene nije objavljeno. Standardni motor ovog automobila, redni šestocilindraš od 3,8 litara zapremine, sa dva turbo punjača i 552 konjske snage, je i sam veoma snažan. Njime opremljen standardni Porsche 911 Turbo S do "stotke" ubrzava za 2,9 sekundi.

Šta god da su mu uradili, da taj rezultat spuste za više od cele jedne sekunde - zaista je impresivno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaci

    1. maj 2020 | 08:16

    Lako je nabudziti porse sa budzetom od sacuvaj boze!Domaca pamet sastavi vremesni auto od svega i svacega sa veoma niskim budzetom ,402 m prelaze ispod 10 s,sa starta izlecu ko iz pracke!Sve cestitke za momke iz Srbije......

  • ĐoLe

    30. april 2020 | 23:35

    LeLeeeee... MeTLA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA