≫ 

Automobil ušao u tunel za kamionom, ono što je uradio je opasno po život svakog u vozilu!

Kada se nađete na otvorenom putu, i pored obaveznog poštovanja propisa, otvorite "četvore oči" i pažljivo pratite situaciju oko vašeg vozila...

  • 7
Jezivo preticnje, tunel, džip, kamion Printscreen: Facebook/kusovac

Sve češća upotreba kamera za snimanje saobraćaja u automobilima omogućava nam da vidimo do kojih granica su vozači u stanju da dovode u opasnost sebe i druge učesnike u saobraćaju. A kamera čiji snimak imate priliku ovde da vidite snimila je jedan zaista težak prekršaj, koji sećom nije imao pogubnih posledica po učesnike u saobraćaju.

Na magistralnom putu sa dve trake, na deonici sa punom linijom, na kojoj je preticanje zabranjeno, saobraćaj se odvijao, naizgled, normalno, uz poštovanje saobraćajnih propisa.

Šleper sa velikom prikolicom i automobil iza njega (sa čije kamere i potiče snimak), prošli su pored saobraćajnog znaka koji pokazuje da ih dalje niz put očekuje tunel. Na ulazu u tunel, odjednom se iza automobila pojavo terenac, koji se punom brzinom dao u pretcanje oba vozila kroz tunel.

I najneiskusnijem vozaču bi, na prvi pogled, trebalo da bude jasno koliko je ova situacija opasne, i mimo toga što sama po sebi predstavlja višestruki prekršaj.

Vozač je potpuno samouvereno krenuo u preticanje preko pune linije i kroz tunel, što je potpuno nedopustivo. Čak i da je imao potpunu preglednost puta ispred sebe, odnosno kroz tunel i ispred kamiona, vozač džipa nipošto nije smeo da se upusti u ovako nešto.

Ovaj snimak je dokaz da, u ovakvoj situaciji, poštovanje saobraćajnih propisa ne mora mnogo da znači. Zato, kada se nađete na otvorenom putu, i pored obaveznog poštovanja propisa, otvorite "četvore oči", pažljivo pratite situaciju oko vašeg vozila i često proveravajte retrovizore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rt

    18. avgust 2020 | 14:04

    Kamikaza

  • Krle

    18. avgust 2020 | 14:15

    Iz daleka se videlo da nema nikoga i da je put prav posle tunela i isprekidana linija...nije nista strasno uradio

  • MickoNYC

    21. avgust 2020 | 05:19

    Vozaca odvesti na posmatranje;kao u Americi, o njegovom trosku, mora u odredjenoj ustanovi da provede 7 dana, gde ce ga posmatrati i s njim razgovarati , psihijatri, psiholozi....oni procenjuju da li ce mu ,i kada biti dozvoljeno da opet vozi.Uzgred, nije u pitanju nikakav dzip, nego SUV (sport utility vehicle), u ovom slucaju najverovatnije KIA Sorento...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA