Legendarni drifter testirao prvog reli "trkača" na stuju, pa test završio "krofnama" u oblaku dima

Ken Blok smatra da je Ford Fiesta "na struju" fantastičan trkački auto i da takvi trkački automobili predstavljaje budućnost svetskog relija

  • 1
Ford Fiesta na struju, Ken Blok Printscreen: YouTube/Ken Block

Ken Blok je čovek koga ljubiteljima "mirisa benzina i spaljenih guma" ne treba posebno predstavljati. Nekadašanji reli vozač, danas je mnogo poznatiji po svojim egzibicionim vožnjama i neverovatnim vratolomijama i "driftovoma" koje izvodi u svojim Mustanzima sa 1.000 i više "konja" ispod haube, nego po svojoj trkačkoj karijeri.

Kao čovek koji gaji poseban odnos prema Fordovim automobilima, ovoga puta je dobio priliku da testira prvi trkački reli automobil na elektirični pogon ikada napravljen.

Ova Ford Fiesta je "postavljena" na pogonski sistem koji je razvio austijski trkački tim STARD. Čine ga tri elektromotora koja na sva četiri točka zajedno isporučuju 613 konjskih snaga i 1002Nm obrtnog momenta, i postiže maksimalnu brzinu od 240km/h.

Blok, koji se do sada već oprobao u trkačkoj vožnji "na struju" vozeći električni Mustang Mach-E 1400, kaže da je ova Fiesta fantastičan auto, kao i da će upravo takvi trkački automobili predstavljati budućnost svetskog relija.

Inače, električna trkačka Fiesta namenjena je takmičenju u Projekt E seriji, koja predstavlja neku vrstu "podrške" FIA Rallycross svetskom šampionatu.

A nakon izveženih nekoliko krugova po stazi, Ken je pokazao da i Ford na struju može da bude dobar u "driftu" i "krofnama", iako nije u pitanju Mustang već "samo" obična Fiesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. septembar 2020 | 18:15

    Sve je super osim odvratnih zvukova koje ispušta ovaj auto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA