Češki "Porsche za sirotinju" oduvao Lamba na Nirburgringu

"Gvozdene zavese" odavno više nema, ali i dalje postoje istinski ljubitelji stare Škode i njenih legendarnih modela...

  • 5
Škoda 110R Printscreen: YouTube/Misha Charoudin

Oni nešto stariji, verovatno se sećaju da je svojevremeno, Škoda u ponudi imala i svoj "Porsche" - sportski kupe sa motorom smeštenim pozadi, koji je nosio oznaku 110R.

Ta vremena "veselih '70-ih" su daleko iza nas, "Gvozdene zavese" odavno više nema, ali zato i dalje postoje istinski ljubitelji ovog brenda i njegovih legendarnih modela, koji su danas prava egzotika na putevima.

Jedan od njih je i Eidi, koji je svoju Škodu 110R transformisao u pravu "furiju na točkovima". Na njeno sređivanje i unapređivanje utrošeno je hiljade radnih sati, a otprilike i isto toliko i evra.

A da se ovaj jedinstveni "Porsche za sirotinju" itekako vozi, umesto da stoji u garaži, potvrđuje i ovaj video.

Snimio ga je suvozač Miša Šarodan (Micha Charoudin) tokom vožnje kruga, koji je ovaj 110R "obrnuo" na stazi Nurburgring Nordschleife, pretičući moćne Lamborghinije.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rhoi

    8. oktobar 2020 | 17:31

    Rezedo zelena Škoda 110R original karburator sa dva grla sam zamenio sa karburatorom od keca. Vukao sam deset godinina treskimu kamp prikolicu od Pule do Platamona u Grčkoj. Nigde me nije ostavila ostala mi je u lepom sećanju.

  • Uroš

    8. oktobar 2020 | 13:00

    Za to vreme('75 na '80), auto je bio izuzetno brz, pouzdan, udoban, i ko ga je imao, bio je "neko".

  • Marko

    8. oktobar 2020 | 19:05

    Mozda je ova skoda bila konkurentna u svojoj klasi pre 45 godina, ali porediti je na ovakav nacin sa Lambom je neukusno, pristrasno ili iz totalnog neznanja...Uostalom moze ona i ostaviti Lamba, zavisi ko vozi...Nadjite snimak legendarnog Sumahera koji obicnim sanitetom na oduva amatera u Ferariju, ali na stazi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA