Postoji jedno mesto na svetu na kome su legendarni automobili napravljeni od otpada i starog gvožđa

Kultni četvorotočkaši od otpadnog metala prava su umetnička dela na kojima je radilo 50 umetnika iz celog sveta...

  • 0

Legendarni Mercedesov klasik 300 SL Gullwing, čuveni oldtajmer "mališa" Fiat 500, ali i brojne savremene "makine" koje mame uzdahe, kao što su Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador ili Maserati GranTurismo, našle su se sve na jednom mestu. To mesto jeste samo jedan od stotina ili hiljada muzeja automobila na svetu, ali ne i muzej u kome se nalaze automobila sišli sa proizvodnih traka fabrika svojih proizvođača.

Ovi automobili su prava umetnička dela 50 umetnika iz celog sveta, koji su od otpadnog metala sakupljenog sa auto-otpada u poljskom gradu Pruškovu izradili replike čuvenih automobila i jednog motocikla, stvorivši tako jedinstvena umetnička dela.

Umetnici su bili toliki perfekcionisti da su, osim spoljnjeg izgleda automobila, svoje skulpture opremili i verno napravljenim detaljima enterijer i motora. Ovi jednisteni automobili mogu se videtu u "Galeriji čeličnih figura" (Gallery of Steel Figures), koja je u poljskom gradu otvorena upravo da bi ove skulpture mogle da budu izložene.

Video: Umetnik i njegove čudesne skulpture od starih guma: On od tuđeg otpada pravi neprocenjivo blago

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA