Kako se luksuzna limuzina najmoćnijeg mafijaša svih vremena našla usred Rusije?

Pritom, mafijaš nije bio Rus, a limuzina je američka...

  • 0

Ne možete da kupite klasični automobil? Napravite sami svoj oldtajmer kao što je to pre 35 godina uradio Vjačeslav Ermakov, iz ruskog grada Atkarsk. Tada je napravio svoj prvi automobil od fiberglasa, ali je odlučio da se na tome ne zaustavlja.

Obnovivši stari sovjetski automobil GAZ-12 ZIM, Vjačeslav je odlučio da će ubuduće praviti replike - kopije starih automobila sa autentičnim izgledom, ali sa modernim unutrašnjim komponentama. Prilikom odabira sledećeg projekta, oslanja se na sopstveni ukus, a najviše voli automobile iz 30-ih i 40-ih godina prošlog veka.

Tako je izbor pao na jedno od "umetničkih dela" automobilske istorije - luksuznu američku limuzinu Duesenberg, omiljeno prevozno sredstvo legendarnog mafijaša Ala Kaponea. Za njega se odlučio pošto je, pre četiri godine, završio pravljenje Mercedesa, pa je poželeo da napravi nešto brutalnije.

Pravljenje replike, kako kaže nije lako, proces traje oko jedne i po godine. A, s obzirom na to da je Ermakov i preduzetnik, on obavlja oba posla, ne prekidajući proces stvaranja automobila dok planira i održava sastanake u svojoj garaži.

Kako neverovatna replika legendarnog klasika izgleda pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Pod budnim okom sokolovim? Komunalni milicajci parkirani nasred Glavne ulice u Zemunu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA