Ti se parkiraš, a "Artu-Ditu" sam dođe i "napuni" ti auto

Da tehnologija krupnim koracima grabi napred potvrđuje i realizacija projekta mini-robota koji bi trebao da pomogne vlasnicima električnih Volkswagena u punjenju baterija njihovih vozila

  • 0
Volkswage, robot punjač baterija elektičnih automobila Foto: Volkswagen

Svakako jedan od najomiljenijih likova u kultnom serijalu filmova "Ratovi zvezda" bio je maleni robot R2-D2, popularno kod nas zvan Artu-Ditu, koga ništa nismo razumeli dok je "pištao i cvrčao", ali koji je bio nezamenljivi učesnik u konačnoj pobedi "svetle strane".

Nekako nalik na tu ideju, malenog, simpatičnog robota, Volkswagen je osmislio sistem punjenja baterija kod električnih vozila, pre svega ID.3 i ID.4 modela, kod koga robot u potpunosti samostalno priključuje vozilo na punjač, a nakon završetka procesa punjenja, dolazi i isključuje ga "sa mreže".

Iako ovo zvuči prilično futuristički, poput scena iz nekog sci-fi filma, Volkswagen namerava da ovaj sistem pusti u pogon već naredne godine. A kako će sve to izgledati u praksi, pogledajte u videu.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA