460 "na sat" za manje od 3 kilometra: Ovo je najbrži serijski automobil na svetu!

SSC Tuatara je automobil za čije brutalno ubrzanje je zadužen tvin-turbo V8 benzinac od 5,9 litara, koji na raspolaganju ima - 1.750 konjskih snaga

  • 41

Nedavno postignutim brzinskim rekordom od 455,2 kilometara na sata, supreautomobil SSC Tuatara postao je najbržim serijskim proizvedeni automobil na svetu.

Ovim rezultatom srušen je prethodni rekord od 447,19 km/h, koji je u novembru 2017. godine postigao Koeniggsegg Agera RS.

SSC Tuatara je automobil koji do 460 km/h ubrzava na deonici kraćoj od 3 kilometra, što je zaista brutalno ubrzanje za koje je zadužen tvin-turbo V8 benzinac zapremine 5,9 litara, koji na raspolaganju ima - 1.750 konjskih snaga.

Automobil je u prvoj rundi postigao je najveću brzinu od 450,1 km/h, zatim u povratku 460,4 km/h, pa je tako prosečna brzina u oba smera iznosila rekordnih 455,2 kilometara na sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ex elektro vozac

    3. februar 2021 | 20:19

    Spavas li mirno el vozacu? Bojim se za tvoje psihicko zdravlje nakon ovog clanka gde kazu da najbrzi auto nije ektricni...

  • Om

    5. februar 2021 | 19:40

    Naravno da me ne boli... Ja ne Moram cekat na rucku da bi mogao nastavit, ja s jednim punjenjem radim nesto manje od 1200km x 12 meseci plus putovanja sto izrade oko 20 hiljada na godinu i nije mi nikakva problem u cijeloj godini izgubit manje od dva sata da bi napunio dok ti moras uvek cekat, oko ovog nema rasprave! Mozes rec istinu da el ubrzavaju bolje ( ako izkljucimo super sportske fosilce i koliko je to uopce bitno za normalne puteve) drugo fluidno ubrzavaju, tisi su iako imaju taj neki zvuk zujanja, da u konacnici nesto manje zagaduju i mozda sam i zaboravio jos nesto i to je objektivno. S druge strane fosilni su jeftiniji ( bar za sad) oko tankanja nema price objektivno,fosilne je lakse odrzavat jer se mogu svugdje radit... Subjektivno meni nije gust vozit el probao sam ali mi se ne svida, tebi da ok. Sto se zagadenja tice fosilni zagaduju sve manje a radi se na tome da gotovo i ne zagaduju a postoje puno gori zagadivaci, nuklearno npr, razna prehrambena i tekstila industrija itd... Ti ces i dalje nastavit pisat neka tvoja subjektivna misljenja ali nemoj ocekivat da ti se veruje i da na kraju svatko sebi bira, a ti sto se prije pomiris s realnoscu bit ce ti lakse i manje ce te bolit!!!

  • Om

    4. februar 2021 | 07:05

    Ha ha ha elektricni na aparatima , toliko o zastareloj tehnologiji jos uvek se radi ,razvija i kida te strujice !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA