≫ 

Kako se piloti Formule 1 snalaze u kokpitu Džejmsa Bonda?

Sebastijan Fetel i Lens Strol u omiljenom automobilu Džejmsa Bonda na trkačkoj stazi Silverstoun

  • 0
Aston Martin DB5 Printscreen: YouTube/Sky Sports F1

Legendarni Aston Martin DB5 ubedljivo je najpoznatiji automobil tajnog agenta 007, koji se u poslednjih nekoliko nastavaka dugovečne filmske sage, kao i u najnovijem "No Time to Die", ponovo našao u svojoj staroj ulozi.

Za potrebe snimanja filma korišćeno je pet automobila, posebno pripremljenih replika za snimanje akcionih scena. U njih je ugrađena i hidraulična ručna kočnica namenjena lakšem izvođenju manevara, otkrio je Nil Lajton, koji je u produkciji filma bio zaslužan za vozila.

Te automobile su, na pozantoj trkačkoj stazi Silverstoun, isprobali piloti Sebastijan Fetel i Lens Strol, koji se uprkos velikom vozačkom iskustvu nisu baš najbolje pokazali u izvođenju filmskih akrobacija.

Aston Martin DB5 je svoju slavu stekao najviše zahvaljujući Šonu Koneriju i njegovom Džejmsu Bondu iz filma "Goldfinger". Ostao je upamćen po mitraljezima koji "iskaču" iz farova, dimnoj zavesi koju ostavlja iza sebe, katapultirajućem sedištu i brojnim drugim gedžetima.

Mark Higins, jedan od kaskadera koji je učestvovao u snimanju akcionih scena u filmu "No Time to Die" je otkrio da je potera koja u filmu traje oko 5 minuta, na lokaciji u Italiji snimana punih sedam nedelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA