"Mustang" jezdi po vodi: Čamac u masci automobila kao prevozno sredstvo, idalno za vrele letnje dane

Prevozno sredstvo je sastavljeno na bazi fabričkog čamca dužine 4,5 metara i opremljeno motorom od 90 konjskih snaga

  • 1

Tim inženjera iz Sankt Peterburga dizajnirao je i lansirao punopravni čamac, napravljen u obliku "ford mustanga".

Prema rečima Dmitrija Ratjuka, generalnog direktora tjuning studija "Ford-Market", ideja o stvaranju originalnog plovila došla je iznenada. Dizajneri su odlučili da kombinuju dve stvari: dizajn automobila i funkcionalnost čamca.

Prevozno sredstvo  je sastavljeno na bazi fabričkog čamca dužine 4,5 metara i opremljeno motorom od 90 konjskih snaga, koji omogućava da vožnju brzinom do 60 kilometara na sat. Ne samo da privlači pažnju građana, nego i rečne policije. Ratjuk je detaljnije govorio o susretu sa organima reda:

- Samo su hteli da provere dokumenta da je ovo zaista čamac, da je registrovan, da ima brodsku kartu, da kapetan ima vozačku dozvolu, odnosno da se uvere da to zaista nije automobil koji je lansiran u vodu, što je zabranjeno, ali ipak pravo plutajuće vozilo - rekao je Ratjuk i potom istakao reakcije proalznika na rečni automobil:

- Većina, 99 posto, rado prihvata. Šalju mnogo fotografija snimljenih sa obale. Uglavnom su poruke: 'Došao sam iz drugog grada u Sankt Peterburg da se odmorim i sad sam te video. Vau, kakva sreća' - objasnio je generalni direktor tjuning studija. Ratjuk je priznao da se tim neće zaustaviti na tome.

Sada rade na projektu neobičnog pikapa, koji planiraju da lansiraju na jesen 2022. godine.

Kako izgleda kada mustang jezdi po vodi pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Aeromobil, vozilo za sva godišnja doba: Viktor od štapa i kanapa napravio čudo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA