Chevrolet Corvette 427 koji se krio od policije više od 40 godina biće restauriran

Koristio ga je za svakodnevnu vožnju i zabavu, a zahvaljujući njemu je stekao reputaciju na ulici jer je u to vreme imao najbrži automobil u gradu

  • 3

Automobili "pronađeni" u skladištima i garažama nakon dugog niza godina uvek privuku pažnju, a to se posebno odnosi na modele o kojima su nekada sanjali mnogi. Primer je Chevrolet Corvette C3 iz 1968. godine.

Video objavljen na YouTube kanalu Junkyard Life donosi "filmsku" priču o modelu Corvette, koji je 1974. godine kupio vlasnik poznat kao Big Block Mike. Tada je kao tinejdžer radio u prodavnici blizu Chevroletovog salona koji je bio specijalizovan za prodaju modela Corvette.

Nakon pregovora Mike je kupio C3 kabriolet sa 7,0 litarskim V8 motorom po ceni od 2.900 dolara. Koristio ga je za svakodnevnu vožnju i zabavu, a zahvaljujući njemu je stekao reputaciju na ulici jer je u to vreme imao najbrži automobil u gradu.

Međutim, ta reputacija mu je donela probleme s lokalnom policijom, tako da je došlo čak i do potere. Mike je pobegao te se morao pritajiti, zbog čega je sakrio automobil. To nije bio lak zadatak jer je crveni automobil bio poseban zbog svog izgleda i dizajna, a razlikovao se i po zadnjem panelu crne boje koji je bio zamena za prethodno uništeni. Zbog toga je automobil ostao u garaži, a "skrivanje" je potrajalo više od 40 godina, prenosi Klix.ba.

Ipak, model Corvette 427 iz 1968. godine je spašen i sada je u procesu restauracije. Big Block Mike će se prema svemu sudeći ponovo naći iza upravljača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Motorinjo

    10. decembar 2022 | 18:52

    Ispod haube "ergela"!🤣

  • big block

    8. decembar 2022 | 23:14

    veliki motor

  • Steta za auto. U svoje vreme bio zakon.

    10. decembar 2022 | 21:42

    A nasi, trabanta, stojadina, ladu i juga, vozili. Ko poslednji slepci, krntije kad se pokvare, da places, a nikog nema 20 kilometara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA