≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako gori McLaren od preko 200.000 evra: Seli da ga isprobaju, pa umalo izgubili glave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo nije prvi put da se McLaren suočava sa problemima vezanim za požare u svojim vozilima

  • 1
McLaren, automobil, požar, plamen Foto: Facebook/Upper Gwynedd Township Fire Department

Luksuzni plug-in hibrid McLaren Artura, vredan 218.000 evra, zapalio se tokom probne vožnje na jednom putu u blizini Lidsa. U incidentu koji je privukao veliku pažnju na društvenim mrežama, oba putnika su uspela da napuste vozilo nepovređena, dok su vatrogasne službe brzo intervenisale.

Ovo nije prvi put da se McLaren suočava sa problemima vezanim za požare u svojim vozilima. U decembru prošle godine, kompanija je povukla 164 vozila marke Artura u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA) identifikovala potencijalne rizike od požara. Ipak, nije poznato da li je ovaj incident povezan sa prethodno identifikovanim problemima.

McLaren Artura je deo ambicioznog pokušaja britanskog proizvođača luksuznih automobila da se upuste u hibridnu tehnologiju. Sa maksimalnom brzinom od 330 km/h i mogućnošću ubrzanja do 96 km/h za samo 2,4 sekunde, ovaj automobil je bio veoma očekivan u automobilskoj industriji.

Vatrogasne i spasilačke službe Zapadnog Jorkšira intervenisale su brzo, sa timovima koji su stigli na lice mesta svega nekoliko minuta nakon poziva. Akumulator je uklonjen sa lica mesta kako bi se osigurala bezbednost okoline.

"Svesni smo ovog incidenta i istražujemo okolnosti. U ovom trenutku nemamo više informacija koje bismo mogli da pružimo", izjavio je portparol McLarena.

Incident se dogodio u trenutku kada se McLaren već suočava sa nekoliko odlaganja lansiranja ovog modela, uglavnom zbog globalnog nedostatka poluprovodnika. Iako je proizvodnja većim delom lokalizovana u proizvodnom parku u blizini Roterhema u Južnom Jorkširu, kompanija je suočena sa brojnim izazovima koji su uticali na njenu proizvodnu liniju.

I dok se čeka na zvanične rezultate istrage, incident sa McLaren Arturom otvara mnoga pitanja o bezbednosti i pouzdanosti luksuznih hibridnih vozila, koja zahtevaju dalja istraživanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    17. oktobar 2023 | 14:41

    Кад су енглези правили кола - осим мини мориса, за Делбоја (кад би имао паре)...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA