• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Japan Airlines otkazao let iz Dalasa za Tokio; Pilot optužen za pijanstvo, ludovao u hotelu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada su policajci upozorili kapetana da ne pravi problem drugim gostima i da bi mogao da bude priveden, on je izjavio kako nije primetio da je bio pijan

  • 0
Japan Airlines Boeing 777 Foto: Shutterstock

Kompanija Japan Airlines (JL) bila je prinuđena da "preventivno" otkaže let između Dalasa (DFW) i Tokija (HND) nakon što je kapetan optužen da je u "alkoholisanom stanju" pravio haos u jednom od hotela najvećeg grada Teksasa.

Kapetan aviona (star 49 godina) koji je trebalo da u sredu, 24. aprila preveze 157 putnika na letu JL11 (Dalas Fort Worth - Haneda Tokyo) prijavio se u hotel u ponedeljak, 22. aprila, javlja Japan Times.

On je tog dana Boeingom 777-346ER registracijske oznake JA734J starim 19 godina, koji je od početka u floti ove kompanije, sleteo iz Japana u Teksas.

Potom se smestio u hotel, a onda večerao sa ostalim članovima posade u restoranu oko 18 časova i tom prilikom popio nekoliko pića. Nastavili su sa zabavom u salonu hotela u kojem su odseli, kao i u njegovoj sobi, saopštila je aviokompanija.

Po svoj prilici, stvari su se otele kontroli, jer ga je osoblje hotela čije se ime ne otkriva upozorilo da se drugi gosti žale na buku koja dolazi iz njegove sobe. Kapetan se izvesno vreme primirio, ali je zatišje bilo kratkog daha, pa su sa recepcije pozvali policiju u dva časa ujutro zbog "preglasnog kapetana". Kada su policajci došli i upozorili ga da bi mogao da bude priveden i da ne pravi problem drugim gostima, kapetan je izjavio kako "nije primetio da je bio pijan".

Iako pilot Japan Airlinesa nije prekršio kompanijske procedure, koje mu zabranjuju da konzumira alkohol 12 sati pre ukrcavanja na let, kompanija je odlučila da otkaže polazak, jer je morala da proveri fizičko i mentalno stanje kapetana i da organizuje kapetana koji bi zamenio bučnog pilota.

Nacionalni avio-prevoznik izvinio se javnosti zbog neprijatnosti kojima su bili izloženi "ponašanjem svog zaposlenog", a nesuđenim putnicima je pomogao da se prebace na druge letove ka Tokiju, uglavnom kompanije American Airlines.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>