• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Wizz Air ukida tri linije iz Skoplja: Motori Pratt & Whitney i dalje veliki problem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos ukidanju linija, planirana su i povećanja broja polazaka na linijama iz Skoplja ka Londonu, Parizu i Bratislavi

  • 0
Wizz Air Salinger Igor

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air (W6) nastavlja da smanjuje broj letova i ukida linije u regionu. Prevoznik će tokom zimske sezone obustaviti saobraćaj na tri linije sa aerodroma Skoplje, a planirano su i promene na drugim rutama.

Veliki probelmi sa Pratt & Whitney GTF motorima zbog kojih je prizemljena petina flote Wizz Aira, primorala je prevoznika da optimizuje mrežu letova. Nove redukcije planirane su u Skoplju (SKP) koje će tokom najhladnijih meseci izgubiti linije za Bremen (BRE), Kopenhagen (CPH) i Stokholm (NYO), piše Ex-Yu Aviation News.

Wizz Air A321neo Salinger Igor

Poslednji polazak iz prestonice Severne Makedonije za Stokholm planiran je za 23. oktobar dok će dva dana kasnije biti obavljen poslednji let za Kopehnagen. Karte za Bremen nije moguće kupiti nakon 26. oktobra. Na linijama ka Nemakoj i Švedskoj Wizz Air trenutno saobraća dva puta nedeljno dok Kopenhagen opslužuje tri puta u toku sedmice.

Wizz Air takođe namerava da smanji broj nedeljnih polazaka na nekoliko ruta iz Skoplja tokom predstojeće zimske sezone. Uprkos tome, planirana su i određena povećanja i to na linijama ka Londonu (LTN), Parizu (BVA) i Bratislavi (BTS). Dalje izmene u redu letenja su moguće.

Wizz Air je jedna od avio-kompanija koja je najpogođenija problemima sa Pratt & Whitney GTF motorima koji pogone njenu Airbus A320neo/A321neo flotu.

Wizz Air Salinger Igor

Zbog negostataka pogosnke grupe, Wizz Air i drugi prevoznici širom sveta su primorani da na vanredne preglede pošalju stotine aviona što je poremetilo njihove operacije.

Čak petina flote mađarske avio-kompanije je u jednom trenutku bila prizemljena zbog čega je Wizz Air odlučio da iznajmi avione od drugih prevoznika. Među firmama koje su dale avione u najam je i ukrajinski SkyUp Airlines, a portal Aero.rs je sredinom aprila pisao detaljnije o ovom aranžmanu.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>