• 1

Trenerski fijasko trese CS:GO scenu

, Telegraf

Nakon istrage, trideset sedam CS:GO trenera dobilo zabrane učešća.

  • 1

Komisija za integriter esporta (ESIC) je izdala sankcije protiv 37 trenera koji su koristili posmatrački bag u CS:GO igri. Ova istraga će sigurno dobro prodrmati čitavu scenu. Organizacija ESL je već objavila nekoliko zabrana početkom meseca, a posle istrage Mičala Slovinskog postojao je osećaj da će još mnogo toga uslediti.

Greška prilikom posmatranja meča je omogućila, u ovom slučaju trenerima, da u određenim delovima mape imaju pogled iz ptičje perspektive i tako steknu prednost u odnosu na drugi tim. ESIC je pokrenuo istragu 4. septembra i danas je objavio prve nalaze. Trenerima je zabranjeno učešće na svim zvaničnim turnirima u različitom trajanju. Zabrane se kreću od 3 meseca do 36 meseci za najteže slučajeve.

Isključeni su brojni treneri istaknutih profesionalnih timova, uključujući bivšeg trenera FaZe Clan, Roberta 'RobbaN' Dalstroma, trenere Furia-e Nikolasa 'guerri' Nogeiru, NiP Faruk 'pita' Pita i bivši treneri Na'Vi Sergej 'starix' Išuk i Andrej 'Andi' Prokhorov. Neke malverzacije datiraju još iz 2016. godine, što svedoči o posvećenosti ESIC i Slovinskog prilikom temeljnog pregleda materijala. Očekivalo se da će istraga trajati oko osam meseci ali kako organizacija objašnjava, nove tehnike i predan rad su ubrzali proces.

U ovom trenutku je pregledano samo 20% ukupnog video materijala, ali ESIC navodi da ovih 20% obuhvata najozbiljnije slučajeve kršenja pravila. Sledeći izveštaj bi trebao da izađe u oktobru kada će biti okončana istraga.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima