• 0

Srpski CS:GO trener YNk nije zadovoljan odlukama pojedinih organizacija

, Telegraf

U jeku CS:GO skandala, trener Faze Clana, Janko ''YNk'' Paunović, je okarakterisao postupke određenih organizacija kao ''smešne''.

  • 0

Prethodnih dana imali smo priliku da saznamo detalje skandala koji trese profesionalnu CS:GO scenu. Čak 37 profesionalnih trenera je sankcionisano jer se veruje da su koristili grešku u igri prilikom posmatranja mečeva. Ova greška je omogućila trenerima da u određenim delovima mape imaju kompletan pregled bojnog polja prilikom posmatranja partija njihovog tima, i na taj način obezbede nezasluženu prednost svojim igračima. Neke organizacije su odlučile da tim trenerima uruče otkaz, dok se većina opredelila  da ih zadrži u organizaciji, ali na poziciji analitičara.

Malo je reći da se ova odluka nije baš svidela CS:GO treneru Janku ''YNk'' Paunoviću. On smatra da oni koji su dobili zabranu moraju da je odsluže dalje od takmičarske scene, a onda mogu da razmišljaju o povratku i prilici da se iskupe. Srbin je skrenuo posebnu pažnju na organizacije Heroic i ENCE jer su njihovi treneri Twista i HUNDEN bili ogromni faktori koji su uticali na uspeh tima. Janko tvrdi da nema ništa protiv trenera lično ali da veruje da su njihovi postupci ukaljali ugled čitave scene i trenerske profesije.

Suspendovani treneri zvanično mogu da nastave sa radom u svojim timovima, ali ne mogu da komuniciraju da ekipom 15 minuta pre početka meča pa sve dok se on ne završi. Ne mogu ni fizički da budu prisutni u istom vremenskom periodu, ne smeju da budu na istom serveru na kom se meč igra i ne mogu da učestvuju u procesu glasanja.

Istragu su pokrenuli ESIC (Komisija za integritet esporta) i organizatori turnira, ali Valve se još nije oglasio povodom ovih događaja.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima