Izvršni direktor vebsajta posvećenom CS:GO vestima HL.TV, poseduje udeo u Astralis timu

Direktor Astralis-a, Jesper Sogard, kupio je jedan od najposećenijih CS:GO sajtova na svetu.

  • 0
astralis Foto: Astralis

CS:GO zajednica u zadnje vreme skače iz jednog skandala u drugi. Prvo je otkriveno da je 30 trenera varalo na zvaničnim takmičenjima, a sada se čini da je jedan od najuspešnijih timova u sukobu interesa sa najvećim provajderom vesti na sceni. Priču je na svetlost dana izneo esport veteran Thorin na svom tviter nalogu.

HL.TV je kupila Sogardova kompanija, Better Collective, još u februaru ove godine. Kompanija nije pomenula da Sogard takođe ima udeo u profesionalnom CS:GO timu Astralis. Ni jedna strana nije komentarisala ništa na ovu temu što bi moglo značiti da je priča verovatno tačna. Razlog zašto je velik broj obožavalaca uznemiren zbog ovih novosti je taj što HL.TV posluje više od pola godine bez otkrivanja konekcije sa Astralisom.

U čitavom tom periodu novinari pišu o CS:GO timu, objavljuju intervjue i nastavljaju da rangiraju Astralis kao najbolji tim na sceni. Totalno je nebitno da li je Astralis najbolji tim u CS:GO. Činjenica je da zbog vlasništva nad HL.TV, rangiranje nije nepristrasno.

Thorin tvrdi da i danski mediji ne pokrivaju ovakve vesti zbog toga što Astralis novinarima daje ekskluzivne informacije. Navodno, njihov odnos je dvosmerna ulica. Astralis daje danskim novinarima ekskluzivne priče, a novinari ne pišu ništa negativno o timu ili igračima.

Ovo definitivno nije kraj priče koja će se verovatno razvijati kako dani i nedelje odmiču.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA