Ništa od velikih prolećnih CS:GO turnira

Valve je odlučio da otkaže sve Mejdžor turnire do jeseni 2021.

  • 0
csgo Foto: Valve/Counter-Strike: Global Offensive

Prema izveštaju poznatog sajta koji se bavi dešavanjima na CSGO sceni, HLTV, kompanija je prekinula planiranje prolećnog Mejdžor turira koji je trebao da se održi u maju. Valve je obavestio organizatore turnira putem imejla do koga su došli i novinari sajta. Poslednji Mejdžor turnir koji se odigrao je StarLadder u Berlinu septembra 2019. godine.

Verovatno će postati jako teško održati takmičarsku CSGO scenu ako i sledeće godine izostanu najpopularniji i najprofitabilniji događaji, ali kompanija kaže da su već počeli dogovori oko organizovanja Mejdžora krajem oktobra sledeće godine. Turnir će biti održan samo ako situacija u svetu bude koliko toliko stabilna.

Postavlja se i pitanje kako će funkcionisati kvalifikacioni sistem za buduće turnire s obirom na to da je trenutni sistem regionalnih plasmana napravljen još u aprilu. Da li trenutni plasman zaista prikazuje najbolje timove koji zaslužuju da se takmiče na turiru, kad se sezona razvukla?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA