≫ 

Na kontrolnom zadatku iz matematike se pojavio zadatak o Counter Strike-u

Vreme je da se vratite u školu.

  • 0
ispit, matematika, geometrija, prijemni, škola, domaći zadatak Foto: Pixabay

U jednoj vijetnamskoj školi se nedavno pojavio tekstualni matematički zadatak, baziran na popularnoj pucačini Counter Strike: Global Offensive. Zadatak je bio iz oblasti verovatnoće, a učenici su morali da izračunaju koje su šanse da uzmu kill koristeći pištolj Desert Eagle. Ovako je glasio zadatak:

Igrač koji drži Desert Eagle ima 50% šanse da pogodi protivnika. Ako ga pogodi, ima 20% šanse da ga pogodi u glavu, što ubija protivnika iz prve. U suprotnom, potrebno mu je 3 metka da bi ubio protivnika. Koje su šanse da igrač koji drži Desert Eagle ubije protivnika iz 7 pokušaja?

Ponuđeni odgovori:

  • A. 75,625%
  • B. 87,25%
  • C. 85,125%
  • D. 78,5%

Prevod sa vijetnamskog jezika je obezbedio reddit korisnik u/workerq1.

Mnogi CS:GO igrači su pokušali da reše zadatak, ali nijedan odgovor se nije poklapao sa ponuđenim. Najpribližniji rezultat je 84,34%, što je najsličnije odgovoru pod C.

Da li ste vi pokušali da rešite ovaj zadatak? Koji rezultat ste vi dobili? Da li ste ikada imali ovako neuobičajeno pitanje na vašim testovima?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA