≫ 

Za mnoge nemoguća misija: Upoznajte devojku koja jednom rukom razbija sve u CS:GO

Ako imate snagu volje, u životu je sve moguće

  • 0
csgo-strimerka-1 Printskrin: Ruptly.tv

Mlada portugalska strimerka Franciska Martins, takođe poznata kao xirilikika, je zasenila celu gejming zajednicu svojim neverovatnim veštinama u pucačini CS:GO, koju igra samo jednom rukom!

Franciska je imala samo dve godine kada je pretrpela šlog, koji joj je oduzeo gotovo celu levu stranu tela. Od tada je morala da nauči da živi sa hendikepom i obavlja svakodnevne aktivnosti samo jednom rukom.

''Imam sasvim normalan život. Sa jednom rukom se oblačim, vezujem kosu, tuširam se i šminkam se, i to bez ičije pomoći.''

U jednom momentu je spoznala ćar video igara, konkretno svetski poznate pucačine, Counter Strike: Global Offensive (CS:GO).

''Zainteresovala sam se za CS:GO gledajući dečka kako igra, ali sam tada sebi stalno govorila da nema šanse da uspem u ovakvom tipu igre.''

Njene sumnje su bile opravdane. Igrati pucačinu sa jednom rukom deluje praktično nemoguće, jer morate pritiskati dugmiće na tastaturi levom rukom, i istovremeno pomerati i pritiskati tastere miša desnom rukom.

Franciska je bila uporna međutim. Razvila je tehniku kojom koristi svoju šaku i tastaturu za kretanje, a svoju podlakticu za nišanjenje. U momentu kada pronađe svoju metu, brzo prebacuje šaku na miša i puca. Tako je vremenom počela i da strimuje svoje mečeve na poznatoj gejming platformi Twitch, gde je privukla veliku pažnju i zajednicu vernih obožavatelja.

Tada ju je primetio i strimer Zorlak, koji je prepoznao njene veštine, i odlučio da joj pomogne, poklonivši joj specijalni prilagođeni miš sa 12 tastera.

''Što se moje zajednice tiče, ima ljudi koji dolaze na moj strim da bi mi govorili užasne stvari, ali i onih koji mi pružaju veliku podršku i kažu da sam im velika inspiracija. Moj glavni cilj je da motivišem druge ljude, i da im dokažem da je sa snagom volje, u životu apsolutno sve moguće .''

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA