RpK će ove nedelje odigrati svoj poslednji meč u dresu Vitality-a

Jedan od najdugovečnijih i najstarijih CS:GO profesionalaca, Sedrik ”RpK” Gipoj, poznatiji kao ”Le Tank” će narednih dana odigrati svoj poslednji turnir u dresu Vitality, pošto će nakon Blast Spring Showdown turnira na njegovo mesto doći Džejson ”Kyojin” Ngujen.

  • 0
Foto: Vitality

RpK je član Vitality-a od kada je francuska organizacija u oktobru 2018. godine stupila na profesionalnu CS:GO scenu. Za dve i po godine provedene u žuto-crnom dresu, uspeo je da ostvari mnoge fantastične rezultate, kao i da se sa ekipom domogne prve pozicije na svetskoj rang listi.

Nažalost, ove godine nisu uspeli da ponove rezultate sa kraja prethodne, zbog čega su odlučili da naprave promene u svom timu. RpK je jedan od poslednjih veterana Counter Strike-a koji se i dalje takmiči na samom vru, zbog čega ne možemo reći da nam nije žao kada čujemo ovakvu vest.

”Nikada nije lako rastati se sa jednim tako legendarnim i konstantnim igračem i ovo je bila veoma teška odluka, ali takođe nešto što smo morali da uradimo. Daćemo sve od sebe da pomognemo Sedriku u nastavku njegove karijere”, izjavio je trener Vitality-a.

Što se tiče njegove zamene, očekivali smo da će to biti Nivera, koji je do pre mesec dana bio član ove ekipe. Sa njim su se rastali zbog sistema koji im ne dozvoljava da na kvalifikacionim turnirima za Major koriste 6 igrača. Ipak, direktor Vitality-a je naveo da Nivera nije igrač koji bi se snašao u ovoj poziciji i smatra da je Kyojin jedan od retkih igrača iz Francuske koji može da igra na ovoj poziciji.

Kyojin je igrač o kojem vrlo malo znamo, pošto gotovo da nema nikakvog iskustva na profesionalnoj sceni, ali je Vitality organizacija koja je poznata po tome što pruža mladim i talentovanim igračima šansu, zbog čega ne treba da budemo skeptični kada je u pitanju ovaj potez.

Da li mislite da je ovo transfer koji će vratiti Vitality na vrh?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA